zencofer

Spe dkt sini bila mkn ubat zencofer dy akn muntah balik x smpai stgh jam dh muntah... Sy muntah la,mkn time perut kosong..pstu try mkn after 2 jam mkn, mkn ubat .. munth jgk.so apa cdgn momy2 utk sy? Kalau muntah ofcos la vit drp ubat x dpt kan...aduh kasihan bby sy.. adakah sy perlu mkn ubat tu lg skli? Cth sehari dua kli laa.. ke x blh? ..biasanya sy mkn ubat tu time pagi2... blom cuba wktu mlm.ke ad yg momy mkn ubat sblm tdo?..

2 Balas

Ye, cuba makan sebelum tidur. Sy waktu pregnant dulu, makan sebelum tidur. Ok, xde masalah, sbb sy pon pernah muntah bila buat mcm tuu.

5y ago

Nk tye.. Mcm sy baru 18minggu..obimin ke iberet lg bgus

Cuba minum dgn jus buah...kalau xboleh jugak better tukar tab iron y jenis lain.. Cth: maltofer/iberet/obimin