Efek takmkn ubat

Salam ibu²..Ade efek ke kat baby klau kite skip2 mkn ubat ? Saya mmg Jenis takut n Tak suke mkn ubat..skrg da 10week #ingintahu #firstbaby

2 Balas

Haruslah beri kesan pada ibu dan kandungan. Contoh: tak makan asid folic, ia berisiko dalam tumbesaran janin yg menyebab terencat perkembangan kandungan. Jika ada masalah hb rendah, ia akan ganggu bekalkan darah ke organ lain dlm badan ibu dan kandungan tak dapat darah yg mencukupi untuk membesar. Risiko kematian juga. Ibu WAJIB membaca/ tonton video tentang ilmu kehamilan, tumbesaran bayi, dll ya. Nak jadi ibu WAJIB ada ilmu. Jadi, ibu akan riang menjaga diri dan anak. Kurangkan risau dan tekanan. , 💕

nk jd mak dah pun sis.. klau mak tak fikir baik buruk utk ank,siapa lg nak fikir? tak suka mkn ubt? bkn budak2 umur setahun jagung 🤦🤦🤦 tak marahhhh... nasihat saja