IRON TABLET

tak bole sangat dengan ubat ni, bole d katakan berapa biji je yg dpt d mkn, sbb perut tak bole nak bagi makan ni ubat, yela kan nak kena makn ubat ni 1 jam sblum makan. so bila mkn ubat ni, perut mula la keluar acid, tak smpai 20 minit muntah. siapa yg pernah muntah mkn ubat ni yg faham rasa dia tu, yukss!!? bikin rasa trauma tknak makn lagi, tp kuatkan juga hati nk mkn sbb fikir baby dlm perut, tp kerap muntah bila mkn ubat ni, so start dri tu tk makan dh ubat ni, sekarang usia kandungan sya 17 minggu. ada tak siapa alami benda yg sma bila mkn ubat ni? dan ada siapa yg tahu tk klau2 ada risiko tk mkn ni ubat.

1 Balas

Boleh ja sis makan ubat tu selepas makan nasik. Kena tunggu 2jam la slps makan baru blh makan ubat

5y ago

okay sis, nnti sya minta saranan dri nurse yg jaga sya 😊 thanks sis sbb bgi saran 🤗