New mom nak tnye ni...

Seawal berapa minggu baby bole lahir dlm keadaan normal?,maksud saya,baby tu lahir2 tak perlu duduk dlm inkubator tu lama2... Dan, paling lewat minggu ke berapa usia baby utk lahir sblm dibedah/bersalin normal? Sye bru 33minggu..kt dlm apps ni ckp,baby kalau lahir dh bole sesuaikam diri,maksudnya,andai kata sye terbersalin skrg,baby sye dh dikira cukup bulan ke? Atau dikira premature?

11 Balas

kalau 33 week premature.. mcm sy dlu bersalin 34 week anak premature 😉✌🏻

2y ago

Baby kne tahan dkt hospital lme ke? n Lps brsalin sis dpt duduk skali dgn baby ke x ye?