Pengalaman?

Nak tnya ibu2 yg ada pngalaman, kalau baby lahir antra mggu 36-37,baby dikira lahir premature ke? And baby ada apa2 mslh tak klu lahir pda mggu tu seperti bcaan jaundice tggi / etc?

4 Balas

Xsilap kuning ni sbb darah n pemakanan ibu masa hamil....bkn sbb brape w dia lahir...36w dikira border line...tp kalau berat lebih dr brapa kg tah dia kira mcm normal je xyah tahan nicu kalau xde masalah apa2

Sy baby lahir 38w dh matang tp kuning still tinggi dah 16ari pun...cuma klu pramatang kna kerap lg ke klinik...sy 14ari g klinik check tahap kuning...masih tinggi, turun skit2 je

37w matang da.. 36w l premature.. Klo bsp jaoundice ni ank sulung sy lahir 38w 3d kena jaundice jg sis bacaan 280

Kalau ikut sy xada masalah.. kalu jaundice normal tiap baby ada.. baby sy 2.6kg mase lahir.. alhamdullilah okay..