Scan 7 minggu belum nampak baby dalam kantung.adakah kandungan saya bermasalah?

Scan perut dah 4 kali masih Tak dapat lihat kandung. Scan ttanvransviginal dah 2 kali tp doktor bgt xnampak baby dlm kantung Dan mungkin akan gugur

Scan 7 minggu belum nampak baby dalam kantung.adakah kandungan saya bermasalah?
10 Balas

Normal... think positive... kdg2 12weeks baru Nmpak betul2... depend pada ibu, jgn wat andaian dulu, sy dulu pun dah masuk 9 weeks baru p scan kat klinik swasta Nmpak xnmpak sngat n 3bulan baru wat buku pink kat KK , Nmpak jelas baby. Masa 1st pregnant dpt tau positif covid. Mmg down fikir mcm2, Alhamdulillah still positif n skrg baby sihat dah nk masuk 6bulan ❤️

mmg belom nmpk ag... mcm sy da 8weeks blom nmpk bby... kantung ad bby blom nmpk... da 11weeks g scan bru nmpk bby... tpi syg.. Allah lg syg kn diee... heartbeats xde.. xtw mninggal bila...sy harap Pn. jge baik2...klu ad alahan teruk ape2 terus g klinik...jgn mcm sy...

ni scan dekat klinik luar atau kk.. sy dulu masa 8week dokter kk langsung xnmpk bby,, repeat 2 minggu pon masih xnmpk.. dia hntar pergi hospital.. baru nmpk bbynya... kalau xde rasa sakit2..blom tentu boleh gugur lagi... tunggu nnti 10week tgok mcm mne..

Saya pernah kena mcm tu anembryonic pregnancy tp sblm dktor diagnose tu & buat D&C,dktor bg tempoh hingga kandungan 12minggu..klau lepas tempoh tu scan xde jgk barulh kata xde rzeki k.tp buat masa skrg byk bdoa & tunggu hingga 12minggu k.stay🦾🤲🏻

period mmg teratur ke setiap bulan? mcm sy period tk teratur dan cycle panjang, jd kalau ikut LMP saya dah 14 minggu, tp bila scan latest dpt date 10 minggu 6 hari. mungkin kandungan baru lg, cuba tunggu 3 minggu baru scan semula

3y ago

Sis scan latest kt mana ya? KK atau private? Saya 13 weeks kalau ikut LMP tapi scan tadi doc kata tak clear & tak nampak size baby mcm 13 weeks. 😞

Sya jg pnh lalui nya. 3kali janin tdk menjadi. Btw, kes mgkn tak sama. Tunggu smpi 12minggu. Siapa tahu mgkn ada tapi blm kelihatan.

Nampak mcm ada dot kecil dlm kantung.. Sy 10minggu pun x nmpk jelas sgt.. Yakin dgn Allah.. InshaAllah ada rezeki sis

Sllunye 7week nmpk mcm seketul drh beku tue.. tp kecik.. tp pkir baik2 je sis.. tggu la 9week ke.. g scan plk..

ada yg 10 weeks ke atas baru nampak sis.. don't worry. stay positive

yeke sis..alhamdulillah. .lagi 2 minggu scan semula