scan 5 minggu tak nampak kantung.

Adakah normal scan kandungan 5 minggu tapi tak nampak apa2?

111 Balas

sy baru scan td.. dr ukuran scan 5w 6hr. dr ukuran period 5w 4hr, excited sgt sbb ms scan td nampak jantung dia berdenyut.. Allah hu akhbar.. sy xsangka pregnant sbnrnya, ingatkan sbb suntikan vaksin.. hormon haywire.. jd sy test smpi 3 kali. first 2hr sblm sy period, sbb breast rasa bengkak n sakit. test saja2.. xsangka terus 2line. lps 1w period xdtg test sekali lg.. sama 2line.. sampai jumpa doc tanya ingatkan kesan vaksin.. td bila scan nampak depan mata, baru terima hakikat.. sbb unplanned pregnancy. umur dah 37thn.. mcm xblh terima je rasanya.. rasa unsecure but mixed feeling.

2y ago

Alhamdulillah dh nmpak jantung berdenyut. sy 5w jgk. baru nampak kantung dan seketul kecil. Doc suruh dtg lg 2 minggu nak cek heartbeat. Hope semua baik2 shj 🤲🏻

Lega bile tgok rmi y komen normal, sy mse 4 weeks scan pon x nmpk apa2, doc suh dtg lgi 2 mggu...sy Doakn bby mommies semua mmbsar dgn siht, doakn bby sy siht tau,first bby jugk ni 😍

2y ago

aamiin sis .. sis mcm sye jugak 4 week tak nmpk apa2 lagi

sy scan 6 minggu just nampk kantung je , 2 minggu kemudian check balik da nampak heartbeat baby tapi ukuran baby lingkungan baru 6minggu berbeza dgn kiraan waktu last period (8minggu) ..ade yg mcm sy tak?

2y ago

takpe awk.. tggu 8 weeks lagi... insyaallah ade laa heartbeat baby tuu.. fikir positiv jee...

5mingu tu y hanya sebesar titik(.) ja sis.. Mmg xkn nmpk lgi... Tp kena jaga dri betul2 ye.. Jgn boleh buat qeja berat.. Sbb trismter 1 mmg kena behave.. Lagi satu.. Xboleh nk sma dgn org.. Kdg org lain dia lasak dia OK. Apa2 pon tahniah... 😘😘

2y ago

Terima kasih bgi peringatan🥰🥰

Sama mcm sy skrg . Mulanya sy nk confirmkan pregnant je dkt klinik swasta , tp bila scan xjumpa . kena refer hosp kerajaan plk . scan and buat ultrasound pn xjumpa jgk. Now dh 3 hari warded , tggu kputusan darah . dr risau kndungan luar rahim.

2y ago

Saya dah 2 kali kena etopic, alhamdulillah ini kali saya berjaya hamil jngan putus asa okay moms

kalau 5 mnggu ade yg dh nampak ade yg xnampak. saya haritu pun xtau berpaa weeks dah kandungan saaya. lepas balik je dri kg, saya trus ke klnik swasta utk buat scan. ble scan dh nampak baby dah. aktif btul dye duk dlm perut umi dy🤣. time tu dr scan dh 9weeks. xpergi scan awal2 sebab alahan truk. skrg dh 10 weeks. nntti scan kali kdua bru nk bukak bku pink.

sis cuba scan kat klinik lain tak? saya mcm tu jgk tapi tak puas hati,esoknya scan kat klinik lain pulak.. Alhamdulillah jelas nampak kantung..sama jgk 5 minggu 😊

2y ago

sy scan 5 minggu xnmpk... doa2kan sy ye😍😍 doktor srh scan lg 2minggu😍😍

Hai mommies. Nak tanya normal ke kandungan 5 minggu, tapi perut still rasa senak / cramp?

2y ago

saya pagi ni ada coklat2 yang keluar,so dri pengalaman yg lepas pernah gugur,saya restkan diri,kurngkn pergerakan.

Alhamdulillah hr ni 5minggu sbb x nmpak lg scan.. kantung da nampak ada 2 InsyaAllah... scan dgn iucd scan mllui bwh lg.. sbb kndungan masih awl .. doc just nk pastikan nmpak 2kantung..lg 2minggu doc suh check lg.. ada yg cm saya x? share pnglaman twin pliss.. mama ank 3 daa.. xsangka rzeki twin Allah nk beri..

Normal Hai moms..nnti free2 jom join gp khas utk anak speech delay dekat ws...gp ni khas utk kite berkongsi cara utk mengatasi anak yg ada masalah speech delay dan berkongsi pengalaman ibu2 yg ada anak speech delay https://chat.whatsapp.com/LvzFKAQKWZ4BMNe9Y1XUEU