Kantung Kosong

Scan 7w, ade kantung xnmpk janin.. size ngam dgn tarikh last period.. repeat scan 10w nnt, iaitu lg 5hari.. Hati mmg gundah gulana, 4tahun menanti.. bkn mudah nk terima jika ini dugaan.. bdebar sebab pernah ada sejarah keguguran sekali.. Ikutkan hati bole je pegi klinik luar bayar mahal pon xpe demi nk tahu keputusan sebenar, tp redha dgn Allah lagi kuat.. 2minggu dah berlalu menunggu dgn sabar.. Doakan ya kawan², repeat scan 2sept ni 🤲

Kantung Kosong
19 Balas

Semoga ada rezeki akak. Saya 29 ni masuk wad. D&C kantungnada baby tiada "Blighted Ovum". Time 8w3d scan swasta kandungan 4w1d. Still berdebar tunggu keputusan scan KK takut scan klinik tu salah. Scan KK still sama tak nampak. Refer hospital pakar. Scan perut tak nampak. TVS nampak tapi hanya kantung kosong. Size still same yg scan swasta. Dr pakar bagi masa 2 week. Nak tengok perkembngan. 22 hb pendarahan, refer hospital dr sahkan Missed Misscariage. Redha dengan ketentuan ni. Insyallah ada rezeki lain buat saya dan suami. Dua orang dah anak syurga tunggu saya. Semoga ada rezeki untuk akak. Jaga kandungan ye 💝

Arini 2sept 2020.. hari yg mendebarkan.. yg ditunggu².. Alhamdulillah kawan².. janin/baby sy ok je kat dalam.. scan biasa dr atas still xnampak, sbb perut tebal.. berat sy 80kg 🤭 Maka doc decide scan dr bawah.. Sy nampak jelas kaki tangan die gerak².. nak nangis pon ade.. size baby sama dgn EDD.. Terima kasih atas segala feedback positif semua.. moga yg menanti rezki baby, Allah tunaikan secepat mungkin..

4y ago

Alhamdulillah saje nk bg ibu dia debar2 ye bby.. Take care both of u 😘

sy scan time tu 7w, lepastu tk nmpak apa just ada kantung jee.. doktor suruh repeat scan 2 minggu lpastu tpi sy tunggu genapkan 10w bru gi scan.. alhamdulillah dah nmpak baby skali dgn degup jantung dia dpt dgr.. yg pnting sis jaga diri, bnyak rehat jgn buat keje berat2.. 😊 sy doakan smoga sis ada rezeki dn dipermudahkan semuanyaa Aamiin 🤲

Saya pernah macam ni Sis...sebab salah kira tarik...sampai menangis tengah malam 3kali scan tak nampak..last Dokter suruh buat ujian darah sebab mgkin hamil luar rahim...nangis sepanjang malam...last check darah kali kedua normal....2minggu datang scan balik baru nampak 😌 harap2 semua baik baik saja Ya sis

dulu saya pun pernah macam then doctor swasta yang cakap , macam awak kurus 5w dah boleh nampak . if awak gemuk susah sikit nak nampak . then betul lah apa doctor tu cakap . another two weeks dah turun darah then teruskan kuarkan janin . 😭

Sis, saya pun mcm ni 2 kali scan kantung kosong masa 6w n 9w. Scan lg masa 11w Alhamdulillah nampak dah. As long dalam masa tu xda bleeding n kalau doc ada ckp kantung membesar jgk in sha Allah xda masalah. Jgn byk fikir ok

saya pun 1st time pregnant 7th weeks buat UPT dekat kk positive then masa scan tak nampak apa. Then next appointment masa 9th weeks dh nampak jelas. Nanti nampak la tu sis sabar yer😬

sya baru kemarin dulu pegi kk scan ngam² 8week dah ada janin gerak² dlm kantung semoga sis punya nnti pegi scan ulang ada sdh janin ya sis sya doa kn kuat kn hati .

normal sis kalau 7w baruu nampak kantung jee . sayaa mulaa mula pun macam tuu jugaa . 10w baruu nampak jantung diaa . sabar . InshaAllah doa yang baik baik

kalau sy dlu contoh kandungan xjadi automatik tanda morning sickness tu akan hilang sendiri.. jd dr situ sy da tau n pecaya dokt ckp kandungan awk xjd