Scan 7weeks

hai mommy semua, sy nak tnya pendapat , normal ke kalau scan 7w mngikut kiraan last period still nmpk kantung saja sebab dulu sy penah jadi mcmni kantung kosong jgak end up gugur . sy takut laa benda yg sama berulang lg 🥹 2minggu lg doc suruh repeat scan lagi sekali , mintak jasa mommy semua doakan sy yer 🥰

Scan 7weeks
8 Balas

Puan. Haritu masa 7w sy pon ada buat scan. Bila scan perut mmg nampak kantung sahaja. Doc suggest tvs baru nampak baby kecik n dah ada heart beat. Cuma saiz mmg kecik sbb tu kot scan biasa x nampak.

insyaAllah ada. doa byk2. sy scan 6w nampak kantung. scan 7w nampak janin tp jantung belum nmpak lg. kita doa baik2 yer. jgn pk negetif. tgh layan alahan teruk skrg.

Saya doakan semoga awak dan kandungan sentiasa dilindungi Allah swt. InsyaAllah mommy kena kuat dan positive 💪🏻 semoga semuanya yang baik baik je untuk awak

sma sis msa scan 10 minggu pn stay kntung kosong and msa 12 week gugur...smpai skrang fobia bila tngh pregnant sakit perut or bleeding

2y ago

tu lh

maaf tanye kalau kantung kosong mcm mana ? adakah reaksi test air kncing smua berkesan?

Hi awk, abdomen scan ke TVS scan ni? Sy baru buat TVS nampak alhamdulillah nampak clear

2y ago

yg ni abdomen scan . nnti repeat lg 2minggu pulak taktau laa macamna lg . mudah mudahan clear jgak la mcm sis 🥰

awak dah scan dari bawah? sy pn mcmni jgk 7 weeks..lpas scan lalu bawah baru nampak.

2y ago

pergi je hospital...kalo klinik pakar puan mgkin ada..kos sama je mcm scan baby biasa.

InshaAllah. Blighted ovum tu berlaku sekali je inshaAllah. Doa yang baik2.

2y ago

harap harap mcmtu laa . tq yaaa 🥰