Usia janin 2minggu lewat

Hye Salam mommy, 1st scan kosong kt klinik Sy scan Mase gugur, rupanya baru 5w, hati Tak keruan juga sbb cara ckp n beri info tu mcm Tak de harapan bayi Sy, kantung 8w, scan kosong , sbb dah 2x gugur rapat, tp tadi baru scan kt klinik lain alhamdulillah dh nampak janin + kelip2 jantung, lega rasa hati. Kalau ikotkan last LMP, dh 8w+, persenyawaan terjadi lambat, so lewat 2w..kalini takde mabuk, muntah2, hanya bloated n nafsu mkn mencanak..pd mommy yg gundah gulana spt Sy, moga terus sabar n kuat ye, Sy kne amik duphaston utk kuatkan rahim..

Usia janin 2minggu lewat
10 Balas

Sis, doc ckp ok ke beza 2 weeks tu? Saya scan baru ni nmpk kantung je pada hal kandungan sebelum² ni scan masa 7 wks dh nmpk janin. Doc ckp mngkin janin belum betul 7 wks lagi

11mo ago

yea normal, katanya persenyawaan lambat..so kiraan edd drpd scan, bukan last period

Sy pon ambil duphaston..masa 4week sbiji je kena mkn..bru ni mcm ada spotted doc naikn jadi 2bji shari..sy thun lepas ggur..harap kndungan kali ni kuat🌸

11mo ago

insyallah sis, moga baby kuat, 💪

Semoga kandungan sihat sis. Saya baru lepas scan semalam 7w+ 😉. Ada heart beat. Next 2 weeks dr suruh datang scan lagi.

11mo ago

alhamdulillah tahniah sis..moga baby membesar sihat ye

Alhamdulillah... Semoga kandungan sis menjadi dan sihat kalini. Dah boleh la buka buku pink 🥰

11mo ago

baik2, insyAllah nt sy tyekan tempat sy

oyeke, Sy alhamdulillah xde Pape, cuma tiap Kali angin nk kluar tu sakit skit la,🤣

sis mkn duphaston berapa lama.hingga hbs 20biji ke setakat yg doktor syorkan je.

11mo ago

insyallah sis, jga baik2.. mulanya mmg trauma, sbb dh gugur juga raya haritu, tp ht tetap nk tw juga keadaan baby, xkesah la Ade ke x , sbb nk kne jge pergerakan n pemakanan juga, klau kata xde, Sy akn usahakan utk kluarkn, tp klau kata Ade Mase tu, Sy kne consume mknn yg berkhasiat, alhamdulillah Ade orgnya, jd Sy teruskan pejuangan utk pastikan baby sihat membesar sehingga melahirkan..sama2 Kita kuat ye

kalau week 6 da bleh scan kehamilan ke?

11mo ago

saya haritu week 6 nampak kantung je. masuk je week 7 terus nampak janin & heartbeat sekali. kalau awak nak try scan boleh je sebab depends on orang

Alhamdulillah & tahniah sis❤️

11mo ago

terima kasih sis

Semoga kuat

tahniah sis