Baby Gender

Scan 2 kali kt doktor lain², result baby boy. Tp 90% org tgk perut cakap baby girl. Sy jd bingung. Korang rasa boy ke girl ni? 31weeks ?

Baby Gender
79 Balas

sy pula tngok perut sy lebih jurang sama je dngn mngndung anak pertama dlu. tp org ckp kdua ni nmpk lain sikit. klu dlu tajam kedepan. kluar mang bby boy. kdua ni x pasti lg. sy dah 38week 2hri. perut dah makin turun ke bawah tp xde tnda2 baby nak kluar 😂. nti sy share apa jntina ye. sbb sy pun suka makeup klu kluar jln2. dlu anak frst sy x suka makeup. ckup pakai krim fair n lovely je. haha. skrg suka makeup sbb klu x make muka betul2 menakutkan 😂. selera makan pun banyak beza skrg dngn ank prtama dlu. hihi

4y ago

awk.. mse pregy no 2.. awk xscan ke?

Boy atau girl blh tau dgn scan je. Scan pun 98% kesahihannya. Dr segi tgk luaran/perut ssh nk tafsir sbb lain org lain bentuk perut, lain kedudukan janin-which still tak tepat if ckp laki atau perempuan. Nnt 36w ada scan lg rasanya kt klinik, nnt puan blh tanya lg sekali kt doc. Yang penting baby sihat.

Kalau saya dlu perut melebar, org ckp girl tp kluar boy. Second pregnant perut meruncing org kate boy tp yg kluarnya girl. Saya slalu ikut instinct je.. First baby memang kuat sy rasakan boy n yg second memang sy rasa yg ni girl. Alhamdulillah, dua2 instinct sy tepat dengan kuasa Allah.

Baby bump tu aurat sis. Saya sebagai muslim nak ingatkan je yang baik2.. atas faktor keselamatan juga. saya sarankan untuk sis elakkan upload gambar baby bump mcm ni..

5y ago

Wajib kite tegur menegur.. Kalau x nk ikot pun lapangkan hati sudah xperlu nk marah2..

Klu scan kate girl, kemgkinan blh xtepat... Sbb tkot die terkepit.. Tp klu scan bby boy, jarang xtepat.. Sbb bby boy, die pnye bebird tu akn nmpk jgk... Hehehe... Klu bab tgk prut ni, xbpe reti sgt kot.. Wlupon ank dh nk msuk 5...😂

5y ago

Btol tu 😉 sllu teori mcm tu.hehe xpe laa..bby girl or boy..jnji sihat..sis beli brg2 bby warna2 slamat..putih,hijau,kuning, hee..so mne2 gender pun ssuai pkai.

Macam saya dah dua kali scan swasta baby taknak tunjuk pun ,dia kepit 😅. Last scan dekat Klinik kesihatan doc scan girl tapi perut nampak mcm bby boy😆. So tggu keluar nanti je la senang anggap dia nk suprise parents dia😂

5y ago

same la kite..bby kepit2 scan kk kata bby girl..scan swasta kata bby boy..ape2 result kne tggu mse bsalin jugak la..

Sama la.. 3x scan 1st time kata girl.. Buat another detail scan boy.. Siap doc bg tgk in 4d.. Confirm kan balik kat KKIA kata boy.. Bila org tgk perut semua ckp mcm girl.. Huhuhu.. Now counting days tgk baby apa.. Huhuhu

Perut awk srupa perut sya.. Sya rasa baby boy kot.. Sbab sya pun baby boy. Perut munung ke depan. 😁 n dekat panggul tu nampak slim n x melebar kesamping.. X tau la btul tk tapi sya muncung macam sis, dn scan baby boy

Mcm perut sy Juga Ni..bulat tpi kt tepi x lebar,dia ke depa Kan..mil sy cakap boy,,tpi sy suka make up,org pun byk ckp berseri..🤣🤣kite suka cantik2 pulak..ingt nanti dlm 23 week Bru nknscan,skrg Bru 21 week

InsyaAllah boy tu sama jgk mcm saya.. Dulu preggy 2 ank girls rs mcm besar je prut. Kalini preggy xnmpak perut besar sgt cuma muncung kedepan je.. Moga btolla doktor ckp boy berdasarkan scan.