Baby Gender

Share pengalaman kamu masa nak tgk gender baby..scan girl or boy n bila doktor akn confirm gender baby???#firstbaby #firstmom

13 Balas

12weeks pergi scan nak tengok fetal growth je, sekali dah nampak bebird. Tapi doctor cakap nanti confirmkan balik. 19weeks buat details scan and confirm baby boy. Pastu waktu 36 weeks kema refer hospital sebab ketuban sikit bawah 4, scan lagi sekali last sebelum kena induced 37weeks tetibe doc cakap baby girl 😬😬😬 pastu cakap dekat doctor scan lagi sekali, fuhh baru confirmed memang baby boy!

Masa Sy Buat Details Scan 18 Week Doktor Tak Nak Confirm Lagi Gender Baby, Masa Tu Tengok Girl. Then Sy Nak G Details Scan Lagi Sekali Tapi Doktor Cakap Baby Dah Besar Tak Boleh So Kami Buat La 5D Masa 25week Baru Confirm Baby Boy Hehe

2y ago

Tempat Sy Buat Details Scan Masa 18-24 Week Je Boleh Kalau Lebih Tak Boleh Buat Sebab Baby Dah Besar Tak Nampak Jelas Dah Muka dia Sebab Dah Sempit .. Sbb Tu Sy Tak Boleh Buat Masa 25 Week Tu .. Dapat Buat 5D Je Terus Jelas Nampak Muka Dengan Gender Baby. Boleh Jugak Buat 3D 4D .. Kalau 30+Week Ke atas Selalu Org Tgk Kedudukan Baby Dah Kepala Bawah Ke Belum ..

saya anak pertama dulu first scan doc cakap macam boy sebab nampak bebird then kali kedua scan doc kata girl huhu lupa dah berapa week masa tuh tapi masa ni dekat sarat dahlah memang jelas keluar2 girl lah .. kedua ni pulak taktau gender sebab awal lagi ..

week 20/21 macam tu, check up kk ada scan. tengah scan tu dr tanya, dah tahu gender ke belum. lepas tu dr tunjuk pedang dia sebab elok dia tengah kangkang 😂 tapi tu je la satu satunya scan tengok gender. tak boleh nak confirm betul ke tak 🤪

scan sbb tkut ad maslh hahaha..skli scan doc kata boy mmng btul..tpi keluar² muko nk gegirl smua kata girl ke hahahah..sbb bapak nya nk ank girl ambik la hahaha

Hi sis. Tahu gender bayi semasa detail scan. Nak kata doktor confirmkan balik tu takda. Tapi memang lahir gender yang sama seperti diberitahu semasa detail scan.

Blh tahu gender seawal 18 weeks sy pergi scan waktu 19 weeks dh nampak girl.. waktu 23 weeks pun pergi scan lg mmg confirm girl.

24weeks..bby sy slalu nmpk jelas coz diaorg x kepit..trang tang tang nmpk..😂😂

sy trllu teruja utk tngok sma ad bby sy boy or grl tpi ank sy tdk ksi nmpk

Sy dpt tahu mase buat detail scan 22weeks. Mmg jelas nampak pistol