ada yang taw x jarum wrna kuning nie kes pe...

Sbb sya bru 37week 3day... Pgi tdi p check up... Tbax2 tekanan darah nek n pening trus mntah...

ada yang taw x jarum wrna kuning nie kes pe...
17 Balas

Branula ni ada 6 warna bg membezakan saiz 'jarum'nya saja iaitu kuning, biru,pink, hijau,kelabu &merah. Makin besar jarumnya akan terasa sakit waktu suntiknya ke saluran darah & bila disuntikkan ubat tak terasa & begitulah sebaliknya bagi jarum yg bersaiz kecil. Tujuannya 1 je utk masukkan ubat dlm saluran darah pesakit setelah disetkan