tekanan darah tinggi

hi mommy's. ada x tips nk kurangkan tekanan darah tinggi. darah sya x cantik. sekarang ni kna monitor selang sehari kena p kk check. doc kata mngkin tekanan darah tinggi sebab sya berdebar. jantung pon laju.. memang betul klau masuk ja kk atau hospital terus berdebar jaa rasaa 😭#pleasehelp #bantusharing

4 Balas

sma laa sy cek kat umh bp ok,bila pi klinik terus naik bacaan bp.tp mujur doktor faham, sy cek bp rekod n ambik gambr bila pi klinik tunjuk. doktor ada ambik darah buat ujian sbb bp tggi tp semua bacaan darah normal. bila pi kk jururawat akan ambik bp sy secara baring br bacaan bp ok. pelik betul padahal xtakut pun kat doktor atau jururawat tp debar die semacam😅😅😅. puan blh amalkan tidur yg cukup,rehat byk2 n kawal pemakanan inshaa allah blh turun bacaan bp.

Ermmm sama ngan saya,saya pown cmtu jgak ble nk g check up nurse pown dh pnggil nme auto jntung jdi laju mmg xleh nk kawal lah,tekanan pown jdi tnggi..xtaw cmne nk tenang spya xnk bg jntung laju,zkir dlm hati sume x jalan..

Allah sama la sy ni.. 😬

makan peria