kopi blh minum ke semasa hamil 7 minggu..

..sbb kerja mmg selalu minum kopi untuk elakkan mengantuk...utk pengetahuan saya kerja operator pengeluaran je 12 jam sehari kerja...5 hari seminggu.. *terima kasih..*

13 Balas

Kalau saya, saya tak ambik langsung kopi masa pregnant. Saya faham yg sis mengantuk sebab saya pun kerja yang ada shift. Shift pagi 6pagi - 3ptg, shift petang 2ptg - 11 mlm, shift weekend 12 jam: 7pagi - 7mlm atau 7mlm - 7pagi. Tapi saya memang tak berani langsung ambil kopi time pregnant. Untuk hilangkan mengantuk, saya akan banyak minum air, makan gula2 atau buat benda lain untuk hilangkan mengantuk. Contoh nya berdiri sekejap dari kerusi. Semoga dipermudahkan urusan sepanjang mengandung ni dan bersalin nanti ye sis. Aamiin 3x.??

Boleh. Tapi jgn byk sgt yer. Kita pon kerja kilang je. So, i know the environment mcm mn. ? Make sure jgn buat kerja2 berat. Ask for your team for any help. Request la kl ur boss boleh transfer u tempat yg lebih mudah sikit. Jaga pemakanan. Jgn berdiri or duduk terlalu lama yee.. Bwk2 berjalan.. Ronda2. Tu pon boleh elakkan mengantuk. ?

Boleh, mnum nescafe yg decaf pnya. Dia ad 0.3% cafein je. So far sy mnm tetiap pagi, alhmdllh hb masih okay.

skli skla bole sis tpi kerap nurse mmg x galak kan ibu hamil mnum Kpi sbb x baik untk ibu yg tngh pragnant

Nak minum boleh je. Cuma jangan kerap sbb boleh buat hb drop. Balance kan dengan minum air masak.

boleh. if can limit to one cup per day. kalau minum banyak takut hb tak cantik

Kli boleh jgn amalkan kopi....try hilangkan mengantuk dengan mkn coklat mcm tu

Kalau boleh kurangkan pengambilan minuman berkafein semasa hamil, kurang elok

Kandungan kaffein kena control sbb kuantiti yg tinggi boleh effect baby.

Boleh je minum... Tp jgn kerap... Sbb kopi boleh drop kn HB....