Lapar Tapi.......

Saya tkde Selera makan sejak dri minggu lpas.. Asyik loya nak muntah aje, Normal ke? Kandungan baru masuk 9 minggu

23 Balas

normal . sy pon dlu mcm tu awl prgnt . siap pakej cirit birit lg ari2 . tpi perot asik sakit sbb lapa . tpi xd 1pon yg bole d mkn . sy bole mkn yg org msk je tu pon yg kne pd tekak . klau xkne pon munth juga . sy try mkn mcm roti biskut lalu la sikit pastu mkn nasi ciput tpi lauk kering2 mcm org pntg mkn . serunding daging ke . ikan bakar yg xletk ap2 bahan tu ke . bru lalu mkn sis . ad juga org kata mkn jenis sup2 tpi kosong . bkn yg letk rempah ratus tu . sis kne try cri yg kne dgn tekak . bru lalu mkn sis . sy smpai sanggop ulang alik rumh mak mertua sbb xbole msk kt rumh sndri . bau nasi basi pon loya . ahahah

Normal.. Sy pun mcm tu..smpai nangis2 lapar tp xley makan.. Makan muntah balik.. Tapi kene paksa makan ye.. Kesian kt baby..makan la buah2 yg sup2 ke.. Folid acid jgn skip.. Skang sy da 25 week alhamdulillah slere da makan mcm2.. 😊

Normal awk. Sya smpai warded 15 botol drip air last week mc seminggu. Smpai bengkak2 la tgn. Skrang dah 16 weeks alahan makin kurang. Nasi pun dah boleh telan sikit2 and dah kuat balik utk masuk kerja.

Normal.. Sy masih ada lagi mual2 tp doc da bg ubat sbb sy dehydrated lps cek mgu lps.. Mmg x larat.. Lapar tp bila mkn nye xde selera.. Tp kne pkse jgk mkn klau x cian kt baby..

Thanks semua.. Alhamdulillah dh selamat Lahirkan baby boy pda 19/3/2020.. Masa awal pregnant dlu struggled sikit, biasa la awal2 lg.. Masuk trimester 2 Selera mkn pun dh ok 😊

Normal sis.. Morning sickness mmg mcm tu.. Sampai 14 weeks sekurang2nya.. Banyak2 kan bersabar, in sha Allah, selpas 3 bulan loya tu akan hilang sedikit demi sedikit..

Sblm tau preggy brat i 67.8kg.. Dh start preggy asyk mkn muntah mkn muntah.. Sbulan smpai 4bln preggy brat trun 5kg.. Smpai brat cecah 62.2..

Thanks semua.. Bukan apa risau bila tkde Selera takut effect kandungan, first time 😁.. Badan pun jd letih, kja pun jd delay

Sy mgalami alahan yg teruk juga.loya.muntah.perut masuk angin.nk mkn tp x tau nk mkn ap.bau mskkan pun x bole.

Normal.. Sy preggy 3 ank semua sama.. Lps 4bulan bru OK, slera dtg sdri.. Lain org lain pmbawakan