Durian

Saya teringin nak makan durian, jadi harini saya makan seulas durian. Then rasa badan tak selesa, perut rasa berombak macam baby tengah aktif. Kenapa ye

18 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Sy pon mkn durian xingt dunia msa musim durian ritu.... Msa mkn tu bby dlm perut mcm terlau aktif berombak sakan dy bila kita tgh mkn ..then bila kita stop mkn dy pon kurang aktif bila smbung mkn balik dy akn aktif balik...😅😅😅 Alhamdulillah xde apa2 sy bnyak kn mnum air ...bak kta mak mntua bby suka durian tu hahaha .....

Baca lagi

masa musim durian sy dh masuk 8 bulan.. mkn jg tp xbanyak... ada lh dlm 10 ulas tp xselalu ada dlm seminggu sekali.. sekali mkn dlm2,3 ulas.. bb bl mkn ada msa sakit kepala.. tp baby xkikking cuma diam je..bb xbanyak.. suami pon xbg mkn banyak takut baby panas..

Baru nie sy pun teringin mkn durian..mkn seulas shja..tu pun sgt2 kecik n x de bji dlm..lpas mkn tu trus tangkp sakit kpla..sbln lps pun sma..tringin nk mkn..dpt rse seulas jdi lah..tpi lpas mkn jdi pning..tobat terus nk mkn..tkut 😅😅

VIP Member

Durian ni bukan preggy je xboleh makan byk yg x preggy pn xleh mkn byk sbnrnye. Ms preggy sy mkn byk alhamdulillah xd pape. Ikut badan org. Xsemua sama. Tp kalau teringin sikit tu xper. Jaga diri ye. 😊

Seulas dua merasa okaylah..Byk nanti baby kepanasan di dalam. Ada case juga bab pregnant makan durian. Apapun sederhana tp durian mmg xleh makan byk ya mommy. Kesian baby 😅

Ikut bdn sis. Ada yg ok ada yg x ok. Tp sya hritu berabis juga mkn sbb trlalu mngidam. Hahaha. Alhamdulillah baby ok. Bnykkan minum air putih utk sejukkan bdn 😅😅

VIP Member

Hrni sy makan 7 ulas 😂. Lps makan mmg akan poning2 lalat.... sllu gak makan durian tp masa check up Alhamdulillah ok jek. Lps makan kene minum air masak bnyk2

3y ago

Kalau baby aktif sy xrisau tp kalau dy x aktif tu yg risau 😄...dalam sejam mmg akan ada gerakan baby

Baru lepas makan durian 3ulas + bubur durian. Haha. Alhamdulillah, kicking jeeeeee dia dlm ni 🤣

Baby excited kot dpt mkn duyan...🤩🤩🤩

3y ago

In sya Allah...semoga selamat sumeny... 😄😄😄

Sebab durian panas. Banyakkan minum air.