24week teringin makan durian

Hi mommies.. Sy pregnant baru masuk 24week,, memang xbole makan durian walupun seulas ke? Terliur pulak, nak² tenga musim durian.. Tapi takut jugak nak makan 🥺🥺 #firstbaby #seriusnanya #pleasehelp

11 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

durian mmg boleh sebabkan keguguran sbb saya juga baru keguguran lps mkn durian February tahun ni. padahal sy makan 4 5 ulas jer mcm tu mlm nya bleeding esok pagi nya gugur. alhamdulilah tuhan ganti skarang dah 11w2d. skarang sy elakkn mkn durian kalau teringin sngt sy beli snack yg rasa durian jer 🤭 sis nk mkn asal dapat rasa jer la jngn makan banyak tp apa pun risiko tanggung sendiri.

Baca lagi

Saya masa pregnant dulu sama teringin nk makan durian jugak, tapi saya makan seuls je .. tapi selepas makan tu rase pening2 tapi alhamdulillah selamat bersalin baby pun dah 8bulan 😁.. tapi ikut pada mommy jugak ya

boleh sis..saya bru je mkn 3 hari lepas..stakat 2 3 ulas tu boleh lah..lpas mkn tu..bnyak kn mnom air msak...jgn mkn lebih..durian ni panas dan bergas..tk elok utk pernafasan baby dlm kandungan☺

1y ago

Okay baik sis😊

Bole je xde masalah..mitos je kate xleh mkn durian..sy selang shari mkn durian berulas2..bby aktif je n skrg kandungan 26weeks..awal2 prgnt haritu pun mmg dah start mkn durian n xde masalah..

1y ago

Oyeke.. Oke baik.. Tula jd teringin pulak 😅

boleh sis, tp jgn bnyk ..ckup seulas dua untuk hilg kan rsa teringin atau mengidam . sy 25w bru brani mkn ..tu pun 2ulas , suami tk bg lebih2 .

boleh jek sis sy pon bru lepas mkn minggu lepas..tp xboleh mkn banyak jd loya tekak,huhu..husband ngidam,layankannnn

1y ago

Oke2 tq

boleh sis kita baru lepas makan minggu lepas 28 minggu hehe tp seulas dua je laah buat rasa

kalau teringin sangat..cube makan seulas dua jer..jangan lebih lebih nanti baby kurang aktif

1y ago

Oke baik 😊

saya mkn seulas je baby kurang aktif sikit ..tendangan pon jd manja ja

1y ago

Aloo gitu lak ye.. Bby xsuka durian agknya 😅

bleh sis 1 2 ulas ok dh tu

1y ago

Bergantung pada badan masing masing sebenarnya.. Kalau badan kita tahan.. Okay jee.. Saya 21 weeks minggu nie asyik makan durian jeeee..