Adik ipar duduk sekali

Saya tak faham dengan husb saya, da elok2 adik dia kerja duduk dengan kawan2 husb boleh pulak nak ajak adik dia duduk sekali dengan kami, saya yang ajak husb pindah jauh sikit la dr tempat kerja husb tp harga sewa murah brbanding sewa skrg, tp tiba2 hubs pulak ckp gan adik dia sbb tmpat kerja adk dia dekat dgan rumah sewa bru saya, sedangkan rumah sewa tu cuma ada 2bilik shaja, barang nak pindah sudahla bnyak, kadang saya tak faham apa yg husb saya fikirkan, dengan keadaan saya prgnnt, nnti tmbah lg dgan bby dlm rumah nnti, saya tak tahu kenapa hubs ambil berat sngat pasal adk dia, padahal adk dia da besar, elok2 dduk gan kwn dia boleh pulak suami ajak nk dduk skali ? patut dia sbgai suami kena la jaga prasaan saya, bkn tu saja katanya nk bwak ayah dia skali dduk dlm rumah 2bilik tu hmmm tak fhm btul saya dgan pmikiran suami, saya fhm dia ada rasa tnggjwab tu, cuma klau apapa cubalah brbincng dgan saya dlu, saya slesa ke tak apa semua hmmmm

1 Balas

For me, it will be a BIG NO. NO. NO. Bukan kedekut tp untuk privacy and keselesaan family kecil kmi.

4y ago

saya nk ckp jujur depan dia pun jd tak trkluar ayat saya sis, takut jd marah gaduh, dia fikir jauh sangat, ayah dia pun tak confirm nk dduk skali dgan kami, nnti hubs kerja saya dgan ayah dia je ? lg la saya tak slesa, rumah baru tu bilik 2 je sis, confirm2 la brang2 saya je tak muat untuk satu bilik, tak lama dgan ada nya khadiran bby lg prmpuan ofcause brang bnyak it normal, saya da wasap dia sblum ni, kata dgan husb elok2 baik buruk fmly tu bia la kita dua je tahu, privacy untuk fmly lah yg paling pnting, klau dduk rmai2 dgan rumah kcik mna nk ada privacy da rasa mcm saya pulak yg mnumpang rumah org, saya tak tahu la klau adk ipar dia stuju pulak nk dduk dgan kami nnti ? husb ada tnya saya jgk, ok ke klau diorng dduk gan kita, saya just ckp ntah jela, tak kn saya nk ckp tak suka pulak ? susah lah sis, sis ada cdangan mcm mna cara saya nk btulkn keadaan ni ? brdosa ke saya sis tak layan prtnyaan suami 😔 hmmm 2,3 hrini saya btul2 tkda mood nk ckp or pndang muka hubs, dia pun pelik tgo