Kencing manis masa mengandung

Saya skrg pregnant 5bulan, n smlm check kencing manis. Ada spa2 pengalaman n tau penjagaan x ? Risiko tinggi x .. risau

5 Balas

puan kencing manis diet ctrl , kena ambil ubat atau kena cucuk insulin? sy masa prgnant hr tu..gdm diet ctrl...cuma kawal pemakanan kita je..nnti kk akan bg appointment utk jmpa dietition...dia akan trgkan lebih lanjut.

3y ago

yg pntg kawal pengambilan gula..bsp sy sepanjang prgnnt..ada skali je trtinggi cket..sbb over mkn..trlebih krbohidrat..dh mkn roti, mkn nasi lg..hehe...skrg dh lps brsalin..Alhamdulillah..dh normal dh bcaan gula.. 😊