bagaimana nak mencegah kencing manis ketika mengandung.?

Ank pertama xde kencing manis ank ke2 n ke 3 ada kencing manis..kalau boleh ank yg ke 4 ni mintak 2 sangat x kene kencing manis..

2 Balas

Kurangkan makan nasi... Nasi n mee mengandungi gula yang tinggi.... Tu je... Diana alhamdulillah ok... Bawah 5.5 bacaan.. Kalau nak makan nasi boleh... Tapi lebihkan lauk n sayuran

Cuba jaga permakanan..Makan moderately(smua cukup)..Elakkan makan lewat malam atau snacking.