mak ayah mertua selalu datang rumah

Saya seorang yg kerja swasta dan agak busy dgn kerja sbb sy buat proposal dan ada byk deadlines perlu meet. Skrg mengandung anak ke2 14minggu. Anak sulung 2 tahun 5 bulan. Sebabkan selalu busy kerja sy mmg selalu balik lewat, jd jarang mengemas dan memasak. Sy jadi tak selesa bila ayah dan ibu mertua sy terlalu kerap dtg tdo d rumah especially bila hujung mggu. Suami kerja shift (sbtu ahd salu kerja) dan kami mmg jarg simpan stok bahan mentah kt rumah. Sy xlarat nk memasak n mengemas especially waktu2 mcm skrg. Sy mungkin bukan menantu yg baik tp sy cuma ingin berkongsi apa yg sy rasa. Bukan juga sy benci mereka kerap dtg tp sy selalu rasa sy tak bersedia nk terima tetamu. Bila cuti sy harap sy dapat rehat lama2

1 Balas

Mg Allah pmudahkan segala urusan sis..aamiin.. kalau sis xlarat nk msk.. sis blh try bli lauk dh siap..tggl msk nsi je dkt rumah... Jd sis xprlu nk msk byk2 tuk mereka..atau skrng kan dh ada food panda..grab food sis roger je dorg order apa nk mkn.. tu pn lg memudah kan sis nti. 😉✌kalau mertua tnye katala ms preggy ni sis alami alahan ..jd sis bli je tuk mereka jd sis pn xpenat leh rest