Boleh ke?

Saya sekarang nak turunkan berat badan. Exercise lompat2 @ joging dlm masa yg sama sedang berusaha utk hamil.

2 Balas

Sepnjg ttc 4thn start awal thn ni sy zumba, aerobik, workout & panjat gunung.. Lps 7weeks baru tau pregnant.dlm mse 7 weeks tu pegi zumba & panjat gunung siap pakai bengkung lg... Xde mslh sis.. Lg kite aktif, kurang gula dlm bdn if berat bdn berlbhan la lg senang lekat.. In shaa allah..

Boleh! Digalakkan untuk exercise dan tade menjejaskan pun kalau nak pregnant tapi kena beware on calorie intake sebab kalau tak cukup nutrients pun tak okay juga. Masa saya pregnant pun saya exercise sebab tanak gemuk lepas bersalin.