Bersalin anak pertama

Saya sekarang nak masuk 36w.. orang cakap kalau anak pertama keluar lambat sikit.. saya nervous sgt.. ibu2 kat sini..boleh saya tau ibu2 bersalin anak pertama masa weeks ke berapa?

53 Balas

saya anak pertama Tak smpai 5 mnit dah keluar dah masa 38+1 weeks..masa tu sy sngt kuat brjalan bt senaman kegel..tulh lancar nak beranak

sy skrg dh 39w3d.. xdak sebarang tanda lg.. ank first jgk

sebenarnya ikut atas rezeki masing2 cepat ke lambat. saya masa 40w4d deliver. tu pun kene induce sbb gdm 😪

sy... kena branak awal sbb ad kencing manis.... alhamdulilah...slmt sumenya mmg lama sikit duk LBR... 15JAM

Saya bersalin 37w5d , pecah air ketuban . Masatu hari2 pujuk suruh keluar awal sbb tak sabar nak jumpa 😆

40w,on edd tepat..skrg tgh 2nd pregnancy,hrp nya awal sikit la..sangkut gdm on dc pulak,xmau induce🥲

saya masa ank sulung 37mggu 4ari brsalin alhamdulillah mudah je baby nk keluar..kerapkan brjln..

Anak first saya 36w. Anak kedua 38w. Anak ketiga 37w pun x de tanda2 nak kluar lagi ni. 😅

Depend sis, kalau sy anak xsabar nk tgok dunia.. Seminggu awal dah keluar,anak pertama..

Sy bersalin 37w2d, alhamdulillah within sejam je contraction pastu terus bersalin 🥰