Bayi 1bulan

Saya risau mata ank saya sebelah lgi masih bengkak dan tidak trbuka luas mcm mata sebelah lagi.. Perlu ke saya dptkn ubt pada doc. Checkup sbulan minggu depan... Bby sy mmg dri lahir matanya xbuka sebelah, bengkak. Dia xsakit dan xmerah pon mata dia. Cuma skrg ni mudah kuar air mata. Sy just cuci ngn air suam dan urut dibhgian btg hidung dia

Bayi 1bulan
2 Balas

Ank sedara sy pun mcm ni..doktr ckp saluran air mata bby tk trbuka lg...tp nnti lma lma ok ..tp ada yg ckp kna bwk ank jln kt luar wktu pg kna kn chaya matahari..sblm kul 10 pg.. insyallah lma lma ok..tp untk nk kepastian tnya doktr lg bgus..sy kongsi apa yg sy thu je...

anak2 sy sebelum ni kalau mata bengkak @ sakit ,sy titik kan susu badan kat mata baby ,dalam 1 titik ,niat utk sembuh kan anak ,.insyaallah esok nya baik mata anak 😊

4y ago

Betul jugak dgr petua org org tua. Titiskan air susu ibu dekat mata utk bersihkan.