Susu kecil sebelah

Hi momsss . Nk tnya tips bole ? . Bby da 7m dia bf sebelah je. Sebelah lgi dia tk mau 🥲 . Habis yg sebelah ny jdi kecil da . Ad tips tk ? Supaya bby bf sebelah lagi 🥺. Saya da pam . Ttp mcm tu juga

3 Balas

awak kena kerap bagi rangsangan utk sebelah yg baby x directfeed. kalau pam, kena pam 2-3jam sekali. termasok malam.. nanti lama2 breast tu akan kembali normal balik.. kalau nak baby directfeed.. awak kena kerap offer sebelah yg baby jarang directfeed.. offer sebelom baby betul2 lapar.. kerap skin to skin dgn baby utk sblah yg baby xnk hisap tu.. offer dlm 10minit-15minit setiap sesi.. lepas esok buat lagi.. inn shaa allah, lama2 baby nak df sebelah tu

2y ago

most wc awak❤️. yakin awak boleh. jgn stress okay🥰

Boleh tanya pada kaunselor penyusuan ni. Atau pun cek dgn doktor ya. Buat pemeriksaan payudara juga.

kene selalu offer breast sebelah tu