Payudara bayi kelihatan bengkak sebelah

Hi mummy semua. Anak sy setahun lebih dah. Sy perasan payudara sebelah kanan dia mcm ada benjolan sikit. Tapi bila sy tekan dia tak nangis pun. Perlu ke sy pgi check ke klinik? Agak risau jugak tapi sy baca selagi baby okay tak perlu risau. Baby sy mmg dri newborn kuat meragam. Kira high need baby jugak. Dia masih lahir susu dia mmg ada bengkak tu. Nurse nasihatkan tak payah picit ke apa. Biar je. Brp mggu lps tu mmg hilang. Ada tak baby mummy yg mcm ni? #advicepls #bantusharing #pleasehelp #FTM #firstbaby #ingintahu #firsttimemom

Payudara bayi kelihatan bengkak sebelah
5 Balas

Kalau bole jgn picit atau buat apa2 takut jadi apa2 , just biarkan je , anak saya pun mcm ni jugak tapi skrg dah 9m tkde dah , cuma awasi je , kalau rasa mcm pelik terus bgthu doc .

1y ago

ye sis. sy tak picit pun. tak kacau jgk. cuma tdi sy baru tekan tapi dia tak nngis pun. pelik jgk sbb dh setahun lebih msih ada lagi mcm ni

jika risau dan mmpu better bwk ank g klnik pakar kanak2 jumpa doc n chck .mg dpmudahkan segalanya amiin

1y ago

okay kak. amin. thank you

kalau kt rumah ada pewangi rumah, essential oil, lilin2 wangi. stop pakai. boleh ganggu hormon anak.

1y ago

takde kak. mmg tak pakai smua tu sbb dh pnah baca ttg ni. tq for the reminder ✨

Refer doktor ya sis. Kalau saya pun risau.

1y ago

baikk sis. mgkin bulan depan sbb check up kebetulann bulan depan jgk

nnt time checkup tny doktor