Leaking

Saya rasa macam ade air keluar sikit2 sbb seluar dalam macam basah sikit tp bkn terkencing ke ape. air tu air ketuban ke? tp xde rasa sakit atau tanda2 nak bersalin. normal ke x ye?

14 Balas

hari tue sy pon sama keluar air sikit tapi tak sakit,n lpas sminggu sy bgtau doc ade keluar mcm air tp tak sakit perot..doc tnya ada g hospital atau klinik tak untuk cek,sy ckp takde sbb tak sakit n doc marah,doc ckp walaupun tak sakit kena jugak pergi hospital atau kelinik,kalau tak bby awak bole terkena jangkitan n boleh menyebabkn baby mati dalam kandungan...pergh masa tue rasa takut jgk...n doc cek nasib takde pape...lega...apapun batter sis g hospital atau klinik untuk keselamatan bby..

4y ago

dia seluk masukkn muncung itik,lpas tue tgok warna kita punya cecair kat dlm vagina kita untuk pastikan takde jangkitan kuman n lpas tue baru doc scan...

Air ketuban leaking biasanya rasa keluar dia concurrently. Cth hari yg sama, masa mkn rasa air keluar, solat rasa air keluar, baring jalan rasa air keluar. Bkn kencing dia keluar mcm period. If keputihan dia xkan keluar concurrently tapi keluar masa kita penat ke, kita byk buat keje ke. Ini doc yg share.

4y ago

kira air tu keputihan ke sis?

Kalau ada tanda salah satu daripada 3 ni.. 1. Keluar air ketuban 2. Keluar lendir beserta darah 3. Rasa sakit contraction Kena terus pergi ke hospital atau klinik untuk check. Ni apa yang saya dapat dari kelas antenatal yang pernah saya pergi sebelum ni.

Sy skg 34 week sllu kuar air yg psti bkn ye air kncing..tp hya kuar bila sy byk brjln n x rehat..msa tu mmg rsa bsh je panties..yp rsa ye nrmal je tu..sb bby gerak ok n x ada rsa skit lain..

4y ago

tula bby gerak ok. cuma air keluar tu x tentu masa

Apa2 sahaja tanda2 nk bersalin dah ada.. Wlaupun sikit terus je pg hospital.. Bkn apa mcm2 boleh brlaku.. Klau doktor kata x de apa2, doktor sendiri akan bg kita balik..

jumpa doc. air ketuban kalau dah pecah mmng tak rasa sakit lg sbb jalan belum buka. (kalau betul tekaan saya) . dah lama sikit baru terasa.

Sama mcm sy. Tgah tunduk nk letak barang, tetiba keluar air. Mmg tk perasan air tu keluar n air tu pun tk bnyk mcm air kencing. Skrg dh 38w5d

4y ago

Baru sekali je sis

Pg cek sis..tkut2 nnt leaking btul2...bhya jga klau air ktebuan skit

Baik jumpa doktor , takut apa2 jadi kat baby ..

Klu confius jumpa doc sis takut leaking