Keputihan atau air ketuban leaking?

Ni keputihan ke air ketuban leaking ye? Sbb saya kalau keputihan slalunya just kluar keputihan tu je, ada air pun sikit je x de la kluar air banyak macam tu sampai rasa basah panties, dan terasa hangat masa kluar tu. 35w 5d #firstmom

Keputihan atau air ketuban leaking?
4 Balas

keputihan sbb saya pun macam ni saya baru balik hospital mmg nak dekat bersalin ni keputihan semakin teruk camni , case saya lagi la lencun pantiliner tapi bila check hospital takde leaking , nnt puan pantau je lah klo keluar mengalir banyak terus ke hospital ye n kalau rase contraction terus pegi ye puan

9mo ago

yee sis sbb tkot blh bawa penyakit kpd bby klu xpegi pantau kt doktor

sama mcm sy jgk sis. sy start dri 26weeks lg mcm ni. pegi hospital cek doc kata keputihan je. skrg 33w masih keluar lg dan mkin byk. tp hospital ada jgk amek sample utk tawu kita ada gbs atau x. yg belum kua result lg

9mo ago

lebih kurang byknya. cuba inform kk tmpt check up mnx ambilkan sample keputihan. biasanya klu keputihan kita kena inform nurse sbb nt doc akan bg ubat insert kt bawah tu. klu dpt detect awl gbs tu senang sikit nt nk bersalin kena on ubat antibiotics klu bersalin normal

Oo ni keputihan sis. Dulu sy pun selalu confuse. Sis kena pakai pantyliner tp kena kerap tukar la setiap 2 jam sekali tukar sbb nk elakkan gatal2 apa smua. Sy pun 35w minggu ni mmg keputihan makin kerap keluar.

9mo ago

tu lah kan, makin kerap keputihan berair macam ni

keputihan ni. sy start keluar keputihan skli air time 25 weeks smpai skrg. dah pernah warded untuk confirmkan sama ada air ketuban leaking ataunkeputihan, doc ckp keputihan je.