leaking atau normal?

Hai mommies.. Nak tanya saya dah masuk 37weeks. Malam tadi saya tersedar seluar dalam saya basah. Bukan kencing. Tapi tak ada basah teruk.cuma jadi mcm lembab2 gitu. Then,siang tadi tak ada apa.. Cuma tadi saya nak betulkan kedudukan dkt katil, saya rasa mcm ada air keluar sikit.. Confuse sama ada tu air keputihan normal atau air ketuban leaking sikit2.. Saya tak ada rasa sakit apa2. #firstbaby Xada pengalaman

10 Balas

Pernah jd pada saya. Bgn tido sluar basah. Lepastu masa nak turun katil, keluar lg. Tak berapa byk tp seluar tu basah juga kena tukar. Try bau, takde bau apa. Then pergi hospital, doktor kata bukan leaking atau apa2. Mgkin air kencing. Ketuban pun byk still 12. Pastu esok nya beranak pulak 😅

Leaking tu sis. Saya bln 10 aritu 37weeks5day, mlm tido basah2, pergi toilet nak kencing pun mcm ada air jernih klr, masa tido meleleh. Pagi tu pg labour room. Warded terus. 25/10 leaking, 26 serah diri, 27 petang czer.

Air ketuban tu ... mmg kalau leaking .. takde rase sakit apa2 ... kalau tumpah darah yg rase sakit ... better pergi hospital .. takut air ketuban kurang .. bahaya kat baby ...

kalau ketuban leaking kita x boleh control, dia akan keluar sendiri. terus ke hospital sis, kalau leaking nanti ketuban dlm perut tinggal sikit bahaya utk baby dlm tu.

5y ago

Alhamdulillah sekarang ni anak sihat dh nk masuk 3 tahun lagi seminggu. Time leaking tu lebih kurang 30 minggu. Beranak 32 minggu

Leaking tu sis(ketuban bocor)..better refer hospital blh myebabkan emergency ceaser kalau jantung baby lemah..lebih byk movement akan bt leaking blaku lg..

Sy rasa tu air ketuban. Kdg dia mmg akan keluar sikit. Refer ke hospital je terus 37weeks baby dh boleh keluar

sy pun tdi pg mcm tu..xyakin la air ktubn or kputihn.. tpi skt2..

5y ago

sy xpergi sis..

Better sis g hsptl ..mg d pmudahkn segalanya..aamiin

Refer hkl sis

Ke hospital