Hi mommies. Saya nak tanya, sekarang saya sakit breast n asyik nak kencing. Rasa mual tapi tk muntah

Saya pregnant ke

9 Balas

Saya punya simptom macam ni masa awal pregnant. Tambah dengan cramp dekat perut & sakit pinggang yang teruk. Masa kena tu 3 minggu awal sebelum period. Tak expect pregnant pun tapi nak kata period pun awal sangat sebab selalu seminggu sebelum period baru ada simptom macam tu. Ingatkan kencing kotor, so terus refer klinik & alhamdulillah +ve pregnant ☺️ apa2 pun cuba buat upt dulu. And keep monitor simptom awak je.

Check upt kalau nak kepastian. Tanya kita, kita tak tau lah awak 😅 beli yang clear blue digital punya tu. Kalau tarikh period tu lambat lagi, tunggu dulu pun OK sambil2 monitor simptom. Semoga ada rezeki sis 🤲

Saya dulu mcm ada sakit breast sikit dan mulut rasa pahit semacam. Asyik nak kencing ni biasa dah pregnen berapa bulan baru rasa, sebab baby dah besar

boleh check upt. if double line preggy. untuk double confirm boleh pergi ke klinik swasta scan baby.. semoga dikurniakan rezeki

test upt sis. klu blm smpai tarikh piyed beli upt high detect. cam sy 5 hari sblm piyed dh samar2 nmpk line

1y ago

kat shopee. kdai nursinar yahaya. test pen color pink. cpt btl naik line if prgnt 👍

Kena la check upt baru blh tau pregnant ke tak. Pregnant and period ni sama je symptoms dia.

Check UPT dulu baru boleh tahu. Simptom pregnant dan period hampir sama.

1y ago

kalau mcm tu tnggu lewag period bru cek. Simptom2 awk ckp ni pun boleh jadi simptom sblm period jg sbb simptom sblm period dan awl hamil tu mmg sama.

wallahualam sis, cubalah check upt positif ke x

awak cuba la check pakai upt dulu☺️

1y ago

kalau mcm tu nnt dah delay baru awak check semula upt. sebab simptom period dgn hamil ni sama awak☺️