Perut kecil

Saya pregnant dh 5bulan ..tapi perut nmpk kecik... Bila g check dekat klinik ad la mulut2 mommy2 ckp yg diorang baru 3 bulan tp perut dh besar x mcm saya ni...dengar diorang ckp mcm tu pon stress dh rasa..🥲😭 Boleh bg tak kata2 motivasi sikit dekat saya ni..help

58 Balas

xyah layan la sis. dulu anak 1st pon saya sedih org ramai ckp perut kecik, smpai makcik yg xkenal time tgh beratur kat mcd pon tegur. kite mengandung, bukannya masuk pertandingan perut plg besar. yg besar tu biasa lemak je tebal. berat anak lebih kurang kite je 🤣🤣🤣

kenapa nak perut besar sis, patut bersyukur senang nak bergerak. saya peknen 6, 7 bulan baru nampak perut. baju pun pakai tshirt suami ja. tak payah beli². seluar peknen pun tak payah beli. asalkan doc cakap anak & ibu sihat Alhamdulillah. lantak kan orang nak cakap apa. 🌹

sy 8 bulan dh sis.. bln 7 ni nk bersalin dh.. perut kecik.. doktor pun kata kecik je perut.. seronok ape perut kecik.. jimat x yah beli baju..suar.. sbb smua boleh muat lagi.. jd enjoy jela.. yg penting baby sihat.. ☺☺☺☺.. xyah dgr2 ckp org.. kita happy2 jela..

kalau saya laa seronok benor kalau org kata perut kecik..haha..skrg ni baru 5bulan dah besar mcm 9bulan(ank ke2)..perut pun penuh strecth mark,no turn back dah..nak masuk balik pun kena put alot effort..dulu bujang sekeping,da branak hmm byk kena buat utk fit balik..

yg mengandung tu kita. janji kita tahu diri dan kandungan sihat, peduli kan mulut org. kot la perut dia besar tp byk penyakit. mana kita tahu. mcm saya perut kecik, lepas bersalin 10 hari dah dpt balik berat asal. baru depa tanya balik camne nak kurus cepat 🤭

buat donno je sis. sy mse pregnant 7 bulan pon perut kecik je. ade aunty cina tgur ckp sy pndai sorok perut sbb tk nmpk mcm ngndung 7 bulan 😂 ank lahir 2.8kg ... slalu pregnant prtama kali ni mmg baby bump lbih kcil brbanding yg dh byk kali pregnant

xpyh dgr kata org,lain badan lain perutnya....aku ni da masuk ke4 still kata perut kecil,mcm xpernah nmpk aku ngdung sblm ni jer....jumpa org tu kata kecik,jumpa org ni kata kecil,tmpt krja pun mcm tu...aku da lali,,..jawapannya senyum jela🤣🤣🤣

sis ank pertama ke?? sya ank pertama dulu da 6 bulan still npk kecik.. masuk 8 bulan bru npk besar sikit.. bergantung dgn badan seseorg.. sbab sya dlu badan kecik n kurus sngt.. skrg bdan da naik, ank ke 2 ni, bru 3 bulan memang da npk besar..

Saya dah lapan bulan pun perut kecik je. Alhamdulillah, baby sihat . Perut kecik senang nak tutup . Kalau besar besar susah nak tutup sebab perut tu kan aurat . So , enjoy je dengan badan sekarang yang penting baby and mommy sihat .

saya makcik² sendiri cakap perut kecik takut anak lahir kecik. tapi bg saya selagi anak sihat & membesar dengan baik & sihat saya think positif je. perut besar kecik bukan menjamin anak tu lahir besar or kecik. 😆