Salam semua saya nk tanye sye dh 14 week lebih tpi perut kecik lgi x nmpk besar lgi

Ramai tegur pregnant tpi x nmpk mcm pregnant itu normal ke? Biasa klau org kurus bdan kecik mcm sye ni bila nmpk perut besar ye..kadang terasa jugak bila org ckp mcm tu #firstmom sebelum ni sye pernah ggur tpi mse tu bru 7week x de rezeki

12 Balas

xdelah, yg tegur tu tgk ibu2 yg dh pregnant lebih dri sekali. Usually first mom memang xnmpk perutnya. Klu org mengata ke apa, saya jwb je fakta. Buat apa kita makan hati. Dulu blh berlapik2. Skrg bila pregnant ni angin saya lain mcm. X puas hatiz on the spot ckp termasuklah MIL sendiri 😂. MIL saya pun ada jugak ckp perut x nmpk perut x nmpk. Last saya soal dia blk or bagi fakta je. Bagi fakta lebih sopan.

2y ago

Betul. Sokong! 💪🏻

kdg2 rsa nk ketuk je kpla org yg jnis prgai sbuk nk bercakap psl perut kita...kita yg pregnant dia plk yg sibuk kecik besar perut kita ..perut kecik atau besar xperlu risau ..klau perut kecik@ besar xpe jnji bby sihat..xde problem.. alhamdulillah bersyukur dh kita...biarkan org nk ckp ape tntg perut kita ..jnji ibu n bby dlm kandungan sihat

Sama jugak la macam saya 🤭 dah 20 minggu, tapi mak mentua cakap keciknya perut.. tapi, babynya active bergerak 😆 Rasanya normal bagi orang kurus and first mom ni hehe ☺️ yang penting, kita jaga kesihatan ☺️

Saya pun sama macam sis. Skrg dah 6 bulan tapi nampak macam 4 bulan. Tp scan semua okay. Nurse cakap Ikut perut kita juga sis. Jangan dengar cakap orang. In sha Allah, semua akan okay. 😋

2y ago

Hi, dalam week 19 ke 20 baru rasa baby dah mula kick. Haaa beberapa hari rasa lah tu. 😍😍😍😍 Heeeee. Dont worry.

saya 18 w pon masih macam zaman bujang lagi 😂 mmg x nmpk perut sgt tp bila lepas makan tu buncit la jugak🤭#firstpregy

sy 5 bulan xnmpk lg perut. nmpk biasa je wlupun bdn sy gempal. hehe. tp ok je, yg pnting bby sihat.

Normal. Sy dulu 8bulan baru nampak clear baby bump.. baby pun sihat 3.15kg walau perut kecik 🤣

Normal sis 14weeks mmg tak nampak sgt.. nnti da 18-20weeks baru nampak.. don’t worry okay 😘

Normal sis . Saya skrg dah masuk 6 bulan , terkejut jak org bila saya cakap saya pregnant 😅

Relek sis sy dah 20 week perut kecik jugak…