Luahan...bila suka banding2.

Saya ad masalah baby kecik dan air ketuban sikit..tp still dok check kandungan tiap2 minggu di hospital..dh masok 32 minggu mcm tu..Bila tiap2 minggu dok p hospital trjmpa kawan lama yg urus appoiment saya dengan doc..Paling sakit hati dia ckp "awt hg bnyk sngt masalah nih,buku pink hg pon dh mcm nk lunyai dah..aq pregnant elok ja x dak pon jd mcm hg..hg mesti x jga betoi2 pastu mkn ikot suka ja"....Lpas dngar dia ckp mcm tu rasa sedih geram semua ad..kita ni mkn lah mknan berkahsiat,jaga pemakanan sekali pon kalau allah nk uji kita,kita kena trima seadannya..kita dh iktiar mcm2 dh..x perlu nk banding2..tapi sekurang2 nya bg lah kata2 semangat...

3 Balas

mulut org awak tak boleh nak tutup, tuh susah. dia tuh patut bersyukur time pregnant tak diuji mcm tuh. awak bersabar yaa, ni ujian utk awak. jgn layan toksik mcm tuh, buang masa je. skrg fokus ke diri sendiri n baby. org jenis mcm tuh, kena kt batang hidung sendiri baru ada akal. geram pula rasa. apa pun jgn stress n fikir. kalau jumpa dia lagi, please & please jauhkan diri ,kalau dia ajak sembang jgn layan, biar la dia kata apa, org mcm tuh tak patut dibuat kawan.

saya masa anak first mudah sangat2 perjalan memgandung. boleh dikatakan takde masalah lansung. tp saya tak pernah banding2 kan dgn org lain. masa anak no 2 ni bnyk sngt masalah kesihatan. sbb saya tau baby ni lain2. pada saya, saya lg suka ignore je sbb dalam ramai2 anak kita mesti ada satu dua yg ada masalah sbb bnyk faktor dr segi umur, kelahiran anak keberapa tuu semua sumbang faktor.

ckp kt dia... alhamdulillah bersyukur awk x diuji, jgn nanti bila diuji dgn ujian yg lebih berat awk xtertanggung pula. masa tu bru kita akn sedar rupanya tinggi langit yg tuhan cipta nie. dia xkena dgn sy lg tu. kalau sy, masak la dia. 😆