Durian

Saya pregnant dah 17 minggu , anak first, sekarang ni saya teringin sangat nak makan durian . Ada sesiapa tak mommies yang makan durian semasa pregnant ? Ada effect apa apa tak ? Saya takut nk makan sebab family kata durian ni sifat nya panas . ?

30 Balas

Sy makan je. Mase 1 trimester mkn dalm 2biji. 2nd trimester mkn dalm 4biji. 3rd trimester 12biji skli hadap (buffet) .. Alhamdulillah xde ape2.. mse mkn x pk ape. Suami duk larang. Tp nafsu mak aihhhh. Xnk kalah. Ptg tu risau. Takut jadi ape2.. lps tu coll mak, mak ckp xde ape biasanya.. cuma malam nnty ibu nya panas lahh. Biasa tdo pkai baju. Malam nnty x pakai bju. Pastu dye cakap makan duyan ni risau nya klo yg ade kncing manis lah. Duyan tu kandungn gula tggi. Haaaa.. Alhamdulillah smpai skrg ok. Mungkin dye depends pada org kut. Tp jgn ikut sy plak. Tkut korg jenis yg ade komplikasi ke ape.