Durian

Saya pregnant dah 17 minggu , anak first, sekarang ni saya teringin sangat nak makan durian . Ada sesiapa tak mommies yang makan durian semasa pregnant ? Ada effect apa apa tak ? Saya takut nk makan sebab family kata durian ni sifat nya panas . ?

30 Balas

Saya makan.. banyak betul satu tupperware penuh habis sorang, alhamdulillah takde pape.. ikut badan juga hahh

Ble je sis, tpi ikut penerimaan bdan org jg la. Lau sya mkn smpai 1 biji sorg je, alhamdulillah smuaY ok je.

sy makan ok je sis..tp xtaw la mgkin dia ikut bdn jgk kot..kalau teringin sgt try sikit je dlu tgk cmna..

Sy masa awl prgnt pun mkn..sbb terliur sngt.. Alhamdulillah xpapa sis😊tp mkn jgn bnyk sikit je

Sy pntang tngok durian mmg sy mkn..da hntu durian 😅 alhamdullillah..xde jd ape2...

saya makan je.. byk lak tu.. sampai ank kuar dah beso ni ha.. tak suka makan durian..

Sy mkn juga.. Tp 1 ulas sehari shj klu teringin sgt. Betul durian mmg panas. Takut jd apa2

Sy mkn tp brpada 3-4ulas mcm tu.lpas tu mnum air ksong lbih sikit..insyaAllah x ad ap2...

1st & 2nd tri bedal doyan.🤣 so far ok je. tpy try la awk mkn seulas dua. buat2 rasa.

Saya mkn je ..tp jgn mkn byk2 la..saya mkn sikit2 buat rasa