HB low

Hi, saya pregnant 6 bulan. Check Hb 10.2, skrg makan zincofer tapi hb masih turun.. ada suggestion tak untuk naikkan HB? Kalau saya tukar IBERET elok ke?

5 Balas

hb sy 10.3 sis, tp entah la bila sy makan ja ubat tmbah darah tu trus rsa mcm nk muntah,pning kpala +pitam ..ne ptama kli sy kna bg ubt tmbh drah dlu mkn obimin ja😪😪😪 sy x suka minum air limau tp nurse saran kn sy minum ubat tu dgn air limau huhu rasa mcm x boleh telan ubat tu🤭🤢