sakit ketika bersama

Saya pregnant 12weeks. Ada laa sepanjang preggy ni bersama dalam 4kali macam tu. Tapi since pregnant tiap kali bersama rasa sakit. Ada tak mummy2 yg rasa sakit jugak? Saya pun taktau sbb apa. ? maaf yaa kalau soalan Agak kotor.

24 Balas

dari awal pregnant memang akan rasa sakit.ni dah kandungan dekat 35 minggu .memangx bersama suami.alhamdulillah en suami faham.kita sebagai isteri pon bleh puaskn dia dgn cara lain kan...hi..hi...suami kita takut katanye pregnant kali ni perut saya besar sgt.risau terganas katanye.

Sbnarnya tu sbb perubahan hormon dlm bdn. Bila wanita mengandung,cecair pelincir yg di hasilkn mgkin akan berkurangan.. Itu drpd apa yg sy tau lh. Sbb setiap ibu yg mengandung hormon yg di terhasil & dihasilkn x sma.. Atw pun posisi atw kedudukan sis semasa bersma membuatkn sis merasa sakit.

Saya dah 10 weeks.Nurse kkia pesan jangan bersama sebelum usia kandungan melebihi 3 bulan sebab kandungan belum stabil.Nak buat macam mana kalau suami paksa.Suami cakap dia tak kira saya kena puaskan nafsu dia.Awal2 dulu masa pregnant memang sakit time bersama.

4y ago

Teruknye suami awak tu. Pk konek dia je.

Sya dlu tkot .. Mmg x prnah bersama lpas thu mngdung .. Tpi sbb pjj dgn suami , suami blik trngin nak lyan dia .. Sy ajak suami , sakit skjap je . Mgkin sbb kering .. Kndungan 21weeks .. Tpi better yg bru mngndung , jngan bersama .. Tnggu laa 3bln keatas ..

since sya pregnt, sya bersama mmng sakit tkthula vagina kering ke ap sbb nfsu kurg skit time pregnt ni. jdi sya suruh husband saya beli pelincir jadi sakit tu tklah terasa sangat janji husband puas dhla 😂 and kita tk rse sakit

Dah hujung2 trimester ni org kata lagi kerap bersama lagi bagus.. Adoiyy ....sis tak boleh.. Sakit woo.. 😅.. Lain macam feel nye.. Ckp gan ciksomi..ni sy cuma jln kan tugas sy je.. Lebih2 dah tk boleh dh skit..

Jangan kuat2 sgt kalau bersama. Sbb baby belum kuat dlm perut tu. bgtaw suami. N try google posisi terbaik semasa trimester pertama. Hati2 ya. Kalau selalu bersama n kuat akan menyebabkn uri rendah jgk.

4y ago

Try buat pap smear atau cek bhgian tu . Sy aritu lepas bersama ada keluar darah. Tapi bila cek ada luka dlm tu. tapi alhamdulillah skrg ok. Tanya doc nape sakit bila bersama.

Saya pun bersama dengan suami dari first trimester sampai 12w. Lepas jumpa doktor scan baby, dr pesan hati hati bila bersama suami sebab uri dekat bawah. Lepas dari tuu terus takut and suami pun faham.

4y ago

Kalau uri kat bwh time bersama boleh bleding ke. Takut jgk nie just berhati3 je nie..hehe

Aduh firstly maaf laa klo saya rasa cam tercarut ke terlepas ckp ke.. Letak something like pelincir ke ape.. Try la talk dgn doc berdua.. Tpi klo husband fhm, okay je.. Tkot husband xfhm..

Sy mse preggy ank first.. start 9w memg xbsme smpi la bsalin... sbb sakit.. jd suami pn phm.. memg dye xajak bsma.. sbb sy skit..