Keinginan bersama suami

Saya dah 26 weeks anak pertama. Alhamdulillah Allah beri rezeki selepas sebulan berkahwin. Semenjak suami tahu saya pregnant dia tak pernah nak bersama dengan saya sebab takut apa2 terjadi dengan kandungan. Kadang2 saya rasa bersalah dan saya ada keinginan tapi suami saya cakap tunggu selepas berpantang. Kadang2 saya emosi dan tertekan sebab suami jarang jumpa sebab kerja berjauhan.

16 Balas

Oh case sme mcm i.. 😅 skrg dh pregnant 28w.. Sblm pregnant yg ni dec 2018 i mgalami miscarriage.. Sblm ggur tu kuwa drah time i bsama suami.. Lps brpantang tu i pregnant balik bulan 1 tu.. Trus suami takot nk brsama smpai skrg.. Ye la, ni ank sulong.. Dy nk bby dlu.. Nk brsama lps bsalin nti pn blh katenye 😂 tp kite plk jdi stress 😂😂😂 sabor je lerrr..

5y ago

My advice selagi boleh bersama, boleh buat slow2 tak yah ganas2,tpi klu dr yg advice jgn buat lg ikut aja,nty baby dah keluar, takut tak sempat nak buat, baby memerlukan perhatian lagi2 kita tak tahu baby meragam and dll

Boleh je tp x boleh ganas kena slow² lg pn nnti di hujung² due digalakkan bersama gak mempermudah proses bersalin.. Mcm sy dulu ank pertama kerap sgt bersama suami last beranak x cukup bulan 35w dh bersalin.. Sis ckp elok2 gan suami lg pn boleh tanya doctor on call kalau ada apa² kerunsingan sbb sy selalu juga bertanya doctor on call boleh google.. Mmg sgt membantu

5y ago

Ohh yeke sis.. huhu sye ank sulung n no 2 pjj ngn hubby.. tuh yg trlebih due kot, smpai seminggu.. 😂😂 yg no 3 ngam2 due date je dia nk kuar sbb dah start duk sndri.. hehe 🤭🤭 no 4 nih pun risau takot trkuar awal.. 😅😅

X boleh ke?? 😱Saya dh 13week.. leh jumpa suami sminggu sehari jee time dia cuti mklumlah pjj.. hihi bila rindu tu paham2 jelaa.. tapi x da laa ganas2 slow2 jee pastu lepas bersama sy terus buang g toilet.. dri mula pregg smpai skarang alhamdulillah x jadi apa2 pon.. dan minta dijauhkanlah.. sy pon bby first nie.. 🙈

5y ago

X pe sis,klo sis jnis yg bley x pe,lg pun 13 week da msuk 2 trimester dr kate ok la klo nk bersama

Tak ada masalah sebenarnya. Malah membantu bakal ibu untuk mudah melahirkan bayi. Melainkan ada masalah lain macam uri kat bawah. Nak lagi yakin, boleh tanya doktor yang merawat sebab dorang lebih tahu keadaan kandungan sis.

Awal2 kalu bleh elakkan tp dh dkt2 nk due digalakkan.. Sy dulu ms ank 2nd lmbt sgt nk kuar last2 Dr. call suami bg tau suruh kerap bersama utk cptkan process bersalin 2-3 hr lps 2 kluar terus.. 😅😅😅

sye pon sejak taw ngndung.. suami xnak bersama.. sbb da 3x keguguran.. lbih2x lagi ngndung yg ni uri bawah plak.. xpelah.. nnti abis pantang blh je bersama sampai puas. 😂😂

5y ago

PV bleeding tak?

Boleh je. Cuma kalau ada bleeding kena stop dulu. Kalau dah nak dekat nanti lagi digalakkan. Nanti masa berpantang after beranak 100 hari yang kena jaga betul betul tak boleh bersama.

Sy setiap hari buat hari tu sbb gatai sgt nk manja2. Tapi kalau sakit lepas buat tu stop la jgn buat dua tiga hari. Jgn la ganas sgt time buat tu.

saya dulu 9 bulan tak.bersama suami sepanjang hamil. hehe..lepas habis pantang baru bersama. sabar lah ya demi kandungan

Boleh bersama tapi kalau kandungan masih 12w kebawah elakkan & uri di bawah pun x digalakkan bersama. Nt bleeding