ingin tahu

Lewat period . Nak cek UPT sesuai waktu pagi/boleh test bila² masa? Jika cek tgh hari/petang mmg xnampak double line? Tq

28 Balas

Sebenarnya boleh check bila2 masa je sis. Saya pun masa buat pregnancy test, petang2 lepas balik kerja. Alhamdulillah positive. Pergi klinik buat confirmation pun, positive. Cuma disarankan buat upt pagi2 sebab hormone pregnant yg badan kita keluarkan paling banyak waktu pagi. So, senang nk detect dgn jelas 🤗

Check yg okay time pgi pukul 2 ke 6 pgi.. Sbb masa tu hcg kita tinggi atau pun. Sebelum sarapan pagi. Dan yg penting buat tu dgn cara yg betul,, baca upt tu betul2 klau dh nmpk double dlm 1minit. So bila2 masa nk check pun xjdi mslh.. First check tu jee..

Actually boleh je masa mana pun check . Paling bgus masa baru bgun tido tu pagi . Kalau pergi clinic pun dia hentam je check .xde suruh dtg pgi ke ape . If dah preggy mang double line jugak syg . Hee congrats 🤗❤

Boleh check bila-bila ja sis... Cuma urine pertama waktu pagi tu hormon HCG pekat jadi senang nampak 2 line. Jelas terang line nya... Kalau waktu lain mungkin pudar. Tapi kalau kandungan dah 4 ke 5 minggu confirm jelas line tu

Boleh je cek bila2 masa. Sy cek dlu pun waktu magrib elok je terang line. Tp kalau kandungan awal sgt better guna first urine sbb hormon hcg tinggi.

the best time is waktu pg .. 1st kencing kta bgn pgi tu ..kalau sy dulu after subuh.. senang kate b4 awak mkn or mnum pg la

Bila2 masa pon boleh cek, upt skrg dah upgrade. Cuma sebelum cek tu puasa minum air dalam sejam dua bagu urine pekat sikit.

4y ago

Bila2 pon boleh kalau pregnant mesti naik 2line sis. Sy tengah hari check alhamdulillah positif

Doktor ada cakap nak test upt tak kisah waktu bila pun, klau dah memang ada hormon hcg dlm bdan kita,upt akan detact.

baru ni last minit cherkk tengahh hari double lineee terang ... tpi kalau nk lbh yakin lgi pgi laa

Kalau dh preggy cek time bila pn double line ja,tkda istilah cek pg2 double line ptg one line😆

4y ago

sbb rasa awal lgi.. lgi pon ssh nk p cherk kpinil moto x dk sni.. ingt nk p la bln dpn klu cherk positif harap ad la rezeki ☺️