kesan hitam

Saya perasan,sejak mengandung tbe2 celah kangkang sya jadi hitammmm sgt2 berkilat...diantara miss v tu..kiri kanan hitam????? mcmne nak hilangkan kesan hitam ni? Sy 17weeks pregnant...helppp

23 Balas

Sesetgh org dia akan Naik hitam kt tengkuk..to bg sy, dia akan Naik kt celah peha..hitam tu x tau nk ckp la...kalu nk bersalin cukup susah hati..so Dr skarang sy amalkn scrub seminggu 2 kali nampk tu kurang la skit plus apply milk lotion kt area tu...kdg2 faktor panties gk bergesel so lg la bertambah hitam

Sy sblm pregnant takde la hitam² celah kangkang,tengkuk,ketiak.. Nie sejak² pregnant nie abeh smua pkat hitam, muka pown jerawat naikk.. Pembawakan budak kot.. Maklum laa bby girl, dia amek smua seri sy..

Sya pakai Vaseline jer sis.. Sis boleh nmpak kesan dia..tpi kena rajinkan dri dlm sehari msti sapu jgn tak sapu 😅 Better sapu slepas mandi.. Sya sapu 2 kali sehari sbb mndi pun 2 kali sehari 😂😅

5y ago

Bole ke pakai vaseline time pregnant sis

sya pun mcm tuh , satu badan padahal kulit putih . muka pun sama , nurse & doktor kata tuh hormon lepas bersalin InshaAllah normal balik 🤗

Sy ni ketiak leher ng celah bedah 2 hitam ya amat..kdg husbn gelakkn je da 2 sdpkn hati blk die kata akn hilang lps bersalin 😂😂😂

Tu hormon sis. InsyaAllah lepas bersalin nanti hilang. Smntra tu cuba sapu limau nipis bsama kulit dia kat celah tu and lalukan dgn air.

5y ago

Ye sis..tryla kot berkesan. Sbb tgh mgandung ni cara luar cmtu je leh buat. Xaffect baby.

Sy pun ade tp lepas bsalin dia hilang. sy mmg pemalas pakai lotion pape tp alhamdulillah hilang jugak.

Ohh sya xde plk cm tu..17minggu ni bdn asyik gatal..tp gatal ni pedih sgt xcm gtl biasa

5y ago

Sy kelengkang, peha, lengan, betis semua gatal.. Mmg tahan je.. Tp time tido x perasan bole pulak sedap menggaru.. 😅

sya guna cola,lemon,aloe vera gel,kapas gosok kat kangkangan tu..tak hitam dah..

5y ago

Bole tlg bg resepi sukatan bancuhan x?

sya kat tepi2 breast tu naik hitam.. terkejut sya tgk sbb sblm ni takde plk.. 26weeks

5y ago

Haa'aa. sama la dgn sya sis,trkejut tgok sbb sblum ni tkde 😅