Celahan hitam 🥲

Dah 35 minggu hari ni, baru perasan celah kangkang, ketiak, leher dan bawah breast ni hitam🥲 ada tak tips nak hilangkan sebelum bersalin ni? Part celah kangkang ni malu sikit. Part lain boleh lagi cover. Sy try guna minyak zaitun, pastu whitening gel dari vaseline tu. Tapi mcm tak nampak kesan. Any other tips ka?

9 Balas

sy pulak ada stretchmark. Baru perasan masa 33w. Padahal sblum ni sapu ja cream. Tp kadang2 tggal juga sbb lupa🥶 so mommies, jgn malas sapu cream stretchmark kat perut tau. Nti jadi mcm sy. Gatal gila kalau da merebak stretchmark ni

Betul sangatttt. Sy pun sama. Terkejut tengok celah bawah gelap. Sebelum ni tak gelap mcm tu pun. Takpela nanti lepas beranak kite repair balik ok 😘 yang penting baby and mama sihat.

jgn risau.. hormon estrogen kite tggi.. so mmg celahan akan hitam.. nnti once dh bersalin... slow2 tmpt2 gelap tu akan back to normal...🥰

saya pun sama, gelap semua. try juga minyak zaitun. tak hilang pun. Scrub pun dah cuba. Semoga lepas bersalin kembali normal semua amin.

itu perubahan hormon.. normal.. alahan.. mmang susah nk hilang..selalunya slpas bersalin baru slow² hilang..

Saya pun sama.. saya guna body scrub utk bahagian yg hitam2 tu.. nmpk lah ada perubahan… kulit pun jadi lembut je..

X perlu nak risau semua tu gelap. Sebab tu perubahan hormon waktu mengandung. Bersalin je nanti akan hilang

sama lah sis. saya dah buat macam2 cara memang tak hilang. org cakap lepas bersalin nanti baru slow2 akan hilang

hi sis sy guna ni memang berkesan