Baby kurang gerak

Saya perasan sejak saya cuba untuk jaga pemakanan, baby saya kurang bergerak.. citernye macam ni, saya kantoi berat naik 20kg dalam masa 7 bulan.. masa buka buku gula ok 4.6.. then skrg dktr nak suruh minum air gula next month.. so saya fikir saya nak kurangkan pemakanan dan ambil makanan berkhasiat.. dulu saya boleh kata 24 jam makan sahaja sampai naik 20 kg 🙍.. skrg saya kontrol makan pagi makan telur hancur dgn roti wholemeal.. lunch ambil nasi.. ptg makan. buah.. dan malam makan roti wholemeal atau susu.. tapi tu la, sejak saya kontrol makan ni baby mcm x berapa nak aktif sgt.. skrg xtaw nak makan macam mana sebab bila pikir nnt nak cek air gula dalam badan ni.. kadang2 terpaksa minum air sejuk nak bagi baby aktif dalam perut.. macam mana ye sis? kadang2 risau jgk memikirkannya 😥

2 Balas

sama lah macam saya , berat mesti naik lebih dari 2kg tiap bulan . bila tak makan baby macam tak bergerak sangat . sis kena rajin kecut anak , macam tekan tekan perut sikit