pening

Saya pening dengan nurse dekat kk.. Kejap nurse A yang handle kejap nurse B kejap nurse C kejap nurse D,E,F,G,H,I,J,K,L,M,N,O,P,Q,R,S,T,U,V,W,X,Y,Z.. Tetiba pusing balik dekat nurse A cakap buat y ni, nurse B ckap buat trikh ni.. So kesudhan dia.. Pg tdy p klinik untuk cek bp.. Then terus jumpa dr konon nya esok xpayah datang dah utk cek perut n jumpa dr.. Lepas tu tetiba nurse A kol suruh buat bsp esok jumpa dr utk review bsp ( sebelum ni nurse B bg tarikh buat bsp minggu depan 11/3, pastu tukar pulk.).. N jumaat pergi klinik lagi utk cek bp. So harinibdah tunggu lama utk jmpa dr,esok pon sama jumpa dr jugak n jumaat pon kena p klinik jugak..so hobi berulang alik ke klinik sbb ada arahan y pusing3.. Xpe lha demi mu anak

13 Balas

Kesiannya. Kalau kat KK tempat saya memang setiap kawasan sorg2 nurse je y handle. Macam saya tag kuning ada sorg nurse y handle. Kalau nurse tu cuti baru pas kat nurse lain check. Pastu jumpa doktor. Doktor KK tak check pun 😪. Just tengok report dari hospital & nurse. Tanya saya ok ke tak. Pastu doktor tulis report. Saya kena checkup kat hospital sebulan 1@2kali. So doktor kat KK tu cuma tgk report dari doktor hospital je. Layan kan je. Minggu depan dah nak kena serah diri dah

4y ago

Hahaha kan.. Layankan je.. Xlama dah ni.. Hehe

Kat buku pink biasanya ade nama nurse in charge. So far dari bukak buku sampai sekarang masih nurse yg sama so dia tahu cmne tahap kesihatan sy dan baby dari semasa ke semasa. Kalau ade kat situasi awk pun sy pening. Try tanya mmg mcm tu ke kat area tu sbb sy pernah dgr nurse sy ckp. Diorg mmg jaga patient tu sampai beranak nanti.

4y ago

Mybe sebb sblm ni ad tukar tagging kejap kot.. Sebelum ni JM y handle.. Lepastu tukar tagging SN plk y handle.. N now tukar tagging hiju balik JM handle blik.. Cuma mybe sbb kk kot.. Nurse sellu bnyak urusan lain

For me, ada nurse in-charge dr mula bukak buku smp last appt b4 bersalin. Kalau pun nurse dh bg tarikh, then tetiba ada hal lain on that day, dia sendiri akan call, tukar tarikh lain yg plg dekat. Dia xkan pass kita kat nurse lain. Sbb kita ni dibwh jagaan dia. Tp kes puan ni pelik arr.. 🤔

4y ago

Hahaha saya pon pelikk...

Kk ke klinik desa? Sy klinik desa nurse pn tukar2. Awl pregnant dlu cek kt kk dpt satu nurse je. Kt klinik desa ni pening jgk bila tiap kali check up nk kena explain cite yg lps2 kt nurse baru😂.

4y ago

Saya kk.. Tp y handle saya ramai..kejap org ni kejap org tu.. So bercanggah.. Hahhha.. Poning rasa

Aik pelik .. Sy dulu ank first n ank ke 2 nie nurse yg sama jk yg check .. Smpilh perancng pun nurse yg sama . Xpula rajin tukar2 .. Melainkn nurse 2 ada urusan brlh nurse len yg handle

4y ago

Tu lha.. Selalu cm tu lha.. Tp ni kejap org lain..kejap org lain.. Hahaha

Sya pun 3 kli tukar nurse..huhuhu..sbr yer awak..anggap je dorg caring , syg kt awak yer..positif je..semoga dipermudahkan urusan awak..aamiin

4y ago

Insha allah.. Tu lha.. Cuma kadang2 Macam pening.. Terima kasih

Situasi kite sme😂sllu tukr2 misi..lpstu bile misi minggu leps terlupa nk update bnde yg perlu,mula la misi yg next ni pening😅

4y ago

Yes.. Kdang2 kna marah dgn nurse oncall klau ada kna buat bsp or bp.. Sbb nurse x inform depa.. Kita plk kna mrah.. Haha

Pelik tu..sy pn setiap kali checkup nurse lain2, tp ok la xde pening2..maybe pengurusan di klinik tu yg xok..sabar la sis..

Knp byk sgt pass over ny. Sy dlu mmg sorg je incharged

4y ago

Mybe sblm sblm ni pnah tkar tagging jp.. N tukar blik kot

Biasa 1 pt 1nurse..ikut kawasan kita ddk mana

4y ago

Tp ni jup nurse lain.. Pastu nurse lain.. Hahaha.. Kira nurse2 kat kk pon dah kenal dh..