Perut nak membesar

Saya otw 27weeks. First preg la… memang klw perut nak mmbesar tu, stretchmark rsa mcm gatal2 ??sbb bru nak klr stretchmark skg ni merekah2😞. Lpstu perut rasa kencang senak kdg sempit rsanya nak brnafas 😂😂 mmg mcm tu ke??

16 Balas

normal sis baru 27w tu sis tunggu bila masuk 30w keatas lg mcm² rasa 😌 gatal tu sapu lotion bg kulit tak kering n gatal .

11mo ago

palmer cocoa butter sis

sy 32 weeks baru start gatal kat bhgian perut tpi blm ada stracthmark. ni dah start gatal sy pkai lotion tropika tu

Saya dari tau je pregnant trus sapu lotion palmer khas stretch mark tu. skrng 28w Alhamdulillah kulit masi intact.

Jgn garu ngn kuku sis just gosok2 gtu je klu gatal.. sy selalu sapu minyak kelapa dara skrg dah xgatal sgt..

elakkan tgn awak dr menggaru ye. sbb nnt akan tinggal kesan yg buruk

sapu lotion stretch mark. saya guna pureen punya bau macam baby. hehehe