STRETCHMARK

Hai momies nak tanya . Saya nak masuk 27week dah , perut dah start gatal2 . Nak tanya kalau gatal lepastu kite garu2 manja / gosok2 pakai kain boleh tinggal kesan stretchmark tak . Sorry first mom #pleasehelp #firstbaby #seriusnanya

5 Balas

Kalau boleh jgn garu. Gatal tu sebab skin too dry. Takleh hilang gosok pakai kain. Beli lotion for stretchmark tu. Kena selalu moisturise baru takde stretchmark lama2 akan pudar. I use burts bee oil so far 4 of my pregnacies takde stretchmark.

saya 23 minggu nie gatal kat perut ila malam asyik gatal tkot nk garu garu kat baju atau kain jer skrg nie

Garu guna sikat yg bersih jgn guna kuku nnt jd hitam lepas bersalin

stretch marks ni bergantung individu.

better jangan digaru