pendpt korang

saya nk tnya saya bru haba pantang korang rasa nk ajar ke bby tidur buaian? sbb anak saya okay jee senang tdr ..ke senng pakai buaian ? bgi pndpt ..

27 Balas

masa lahir anak sy asek nak berdodoi. smpai sy stres rasa nak beli buai. tp sy sabar dlu sy ckp dlm hati 'nanti la nanti la'. smpai la sy dah naik kerja, masa baby dah nk 3m sy tgok dia da makin senang tidur xyah dodoi. alhamdulilah lega sgt kebetulan pengasuh pn tak suka ajar buai kt anak² asuh dia. so nk hantar pengasuh, baby nak tido mana2 balik kg ke xyah pikir dah pasal kena bawa buai. letak je mana2 dia boleh tido sendiri. tp ikut juga la utk kesenangan awk.. tapi bg sy, baby yg senang tido jarang terkejut rasanye xperlu pun ajar buai.

1y ago

haah betul sis. msti ada sebab bila dia nangis ke meragam kan. makin dia nak naik ke 3-4bln makin kurang dah ragamnya. so ok aje xyah ajar buai. saya pun taknak la baby terbiasa sedap tido kena buai smpai kita susah nak kemana2. tu anak kita, buai ke tak buai ke takde yg salahpn sbenarnya. cuma kena ikut kesesuaian kita. kita yg nak jaga biar kita sendiri yg tentukan 😂