Buaian Bayi

Hi moms sklian.. Brpa umur bby bru kmu guna buaian? dan bolekah kita biarkan baby dlm buaian smasa tdr tgh mlm?

4 Balas

anak first biasa tidur ampai ja.. anak no2 dlm 3bulan gitu baru tidur buai siang aja la mlm tidur ampai..tak di galakkan sangat biar anak mlm tidur buai sebab budak ni kdg pusing² takut muka tersembam dekat kain..

baby Sya umo 2 bulan masuk buai,siang saja..malam tdur ampai..kdg kalau dia nangis susah tdur mlm,Sya masukkan dlm buai sekejap..bila dah tdor Sya angkat turun kn kat tilam..sampai skrg baby Sya 8 bulan lebih.

anak sy umo 20hari sy dh msuk buai, tapi siang saja, malam dia nangis jek, so x delah tido buai..haha..

anak saya umur 4 bln baru tidur buai tp siang saja. mlm mmg tidur tilam. sampai skrg 1thn dh.