pendpt korang

saya nk tnya saya bru haba pantang korang rasa nk ajar ke bby tidur buaian? sbb anak saya okay jee senang tdr ..ke senng pakai buaian ? bgi pndpt ..

27 Balas

Kalau mcm baby saya, saya letak dlm buai dia memang tak tidur.. Cerdik haha. Tpi dia senyap n ralik je dlm buai, boleh la mama dia mandi n buat kerja2 lain. Bila waktu nap dia, saya angkat n bagi dia mengempeng je

1y ago

ni nk dkt 2 bulan diaa ok x tdr buai ok lah

Ank sy time baby senang tido, masuk 3 bulan tido kejap2 sbb beralih bulan, sy pki buai.. Cukup 1 tahun sy cerai buai. It depends pd keadaan sis dan baby mcm mne.. Pki buai or x.. X slh pun..

Kalau baby senang tidur, xyah la pakai buai. Senang nak travel kalau anak tak perlu buai 🌸 Selalu yang guna buai ni kalau anak jenis tidur sekejap2 sampai mak2 xdan nak buat kerja rumah

1y ago

betul jugakk tuu apaa sis ckp tuuu sbb dia hbs susu botl dia tdr je kt bawahh

saya selagi bole tdur bawah tdur bwh.. tak ajar tdur buai 😁.. skrg da 10 bulan ... sye fikir kang tkot kt rumh org ke apa. tibe2 dia nk tdur.. mngamuk pula nak buai.. ha sudah

Hi, pendapat saya ikut kesenangan dan keselesaan Puan bersama-sama anak. Mana lagi mudah. Macam saya sendiri, anak tak tidur buai. Sekarang dah umur setahun.

1y ago

InshaAllah. Nak anak pandai tidur sendiri . Kita yang kena ajar dia. Ada kan sleep routine. Saya ajar dari baby lagi. Pola anak masih lagi sama. 2-3 nap time. Waktu tido 7.30pm-6am. 😊

Ikut kesenangan puan, anak sy siang buai mlm takyah buai kat katil je. Kalau travelling tak pakai buai pun dia okay je tidur kat katil asalkan kenyang

Ikut kesesuaian puan.. mcm sy mmg x ajar anak tdo buai sbb kami kerap travel.. jenuh nak bw brg byk² kalau nk p memana ni.. tu je la

1y ago

hahahaah betul tuu

Tak payah pakai buai kalau baby jenis senang tidur. Anak saya tak kisah buai ke tak. Dia tidur bila dia nak tidur. Jangan paksa 🤣

1y ago

baik sis anak x meragam ok je

klau anak dah senang tidur sndri..lebih baik biarkan tidur sndri..jgn sesekali ajar buai nanti kita yg ssah..

klau Dy dh biasa x pkai buai. xyah pakai pn xpe. sng tido sng la nk bwa Dy ke mana2 . InshaAllah