buaian elektrik

hye.. boleh minta pendapat dn kata2x semangat tak.. betul ke buaian elektrik tak bagus untuk perkembangan otak baby?anak sye jenis nak tidur mesti nak sye pegang dn henjut baru tidur, so sye beli buaian elektrik, supaya dia mudah tdr n sye boleh buat krja rumah, kalau tak, nak tdr msti nak berpegang.. jadi terfikir2x bila ada orang2x lama yg tegur kata buaian elektrik tak bagus untuk otak baby..

12 Balas

Pakai aje. Jangan fikir apa org cakap. Dulu mentua saya pun larang tak bagi pakai buai utk anak, knon nanti anak tak boleh tidur bawah lah, nak berjalan susah lah sbb takde buai. Padahal anak saya okay aje bila takde buai. dah stop buai masa umur dia 2tahun 9 bulan. Dan dia elok je tidur bawah tanpa buai

pakai aje. diaorg x tahu gigihnya kita nk tidokan ank tu mcm nk g berperang.. ank sy dh umur 15 bulan still pkai buai n if bercuti pun akn angkut buai dia.. n ini mesin ke 3 dia sbb mesinnya mudah rosak . but at the same times ajr dia tido atas katil. its oky trust the process.. ❤️

mertua sy xbg pakai ats alasan yg sama, tp sy pakai je....mudah sy nk buat kerja rumah. janji pkai level yg bersesuaian la. sy guna dari pantang lg. tapi at the same time train juga ank tidur bawah. alhamdulillah pkembangan ank ok, dia pn xkisah tidur ada buai or tak.

sbnrnya ok je. cuma mcm mak sy dia x galakkan. sbb klw tibe2 cuaca x elok langit brdentum, takot kena renjatan.. tp sy pkai je diam2, ksimpulannya pkai wktu cuaca cerah je lah🤣klw x lenguh tgn nak buaii, dh la kuat merengek.

1st&2nd baby sy pakai dr dorang dlm pantang. alhamdulillah anak2 sy okay je. dn sgt memudahkan utk sy buat kerja. kita buka pakai level yg membahayakan pon. kita pakai level yg bersesuaian dgn anak kita. jd jangan risau

sy pakai je dari ank no 2.. skrg dh umo 11taun..ok je sy tgk ank tu..ank no 7 pun pakai skarang umo 2 bln..guna plak y plg slow..bukan hayung sampai bergegar..lain la d kocak2 bdk tu

takda masalah pon sis..ank² sy alhamdulilah okje...kkdg tdo bwh kkdg tdo buai..sng mak nk buat kje tdo buai nie..

sebernanya okay je x de mslh..cuma Klau kat luar ke ap harap ank awk tu okaylah x mntk buai😂Klau x jenuh jgk..

ramai jee yg ckp x elok.. tp pde mse yg sme mereka pon gune jgk scara x langsung,,,

Ok je mommy. Jangan risau tau ❤️